10 χρόνια

Γιατροί: «Θα νοσηλεύουμε λαθρομετανάστες. Όχι στα διαπιστευτήρια Λοβέρδου στη Χρυσή Αυγή»!

Σάλος έχει ξεσπάσει στους κόλπους των νοσοκομειακών με την απόφαση του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου με την οποία απαγορεύει την περίθαλψη όσων βρίσκονται παράνομα στη χώρα με εξαίρεση τα επείγοντα περιστατικά. 

 Οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν να παραβλέψουν την εντολή Λοβέρδου τον οποίο μάλιστα κατηγορούν ότι με την εγκύκλιό του δίνει …διαπιστευτήρια στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής. 

 Μετά από σχετική απόφαση του συνδικαλιστικού τους φορέα (ΟΕΝΓΕ), θα συνεχίσουν να περιθάλπουν κανονικά τους λαθρομετανάστες καθώς όπως τονίζεται από την ΟΕΝΓΕ: «Οι νοσοκομειακοί γιατροί απαντούν για πολλοστή φορά στον αμετανόητο υπουργό Υγείας ότι δεν πρόκειται να αποποιηθούν το ιατρικό τους επάγγελμα και να μεταβληθούν σε ανθρωποφύλακες, ασχολούμενοι με το χρώμα, το φύλο, την καταγωγή και τα νομιμοποιητικά έγγραφα οιουδήποτε ανθρώπου ζητά εξέταση και νοσηλεία».

 Μάλιστα ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ Δημήτρης Βαρνάβας αποσαφηνίζει με σκληρά λόγια: «Εάν ο κ. Λοβέρδος επιθυμεί να ικανοποιήσει τις πολιτικές του εμμονές ή να δώσει διαπιστευτήρια στους οπαδούς της Χρυσής Αυγής έχει την ευχέρεια να το πράξει με πολλούς τρόπους, όχι όμως εκμεταλλευόμενος την επαγγελματική ευθύνη και αξιοπρέπεια των νοσοκομειακών γιατρών.

Δηλώνουμε λοιπόν πως θα αγνοήσουμε παντελώς την πρόσφατη προεκλογική εγκύκλιο του κ. Λοβέρδου και θα συνεχίσουμε να ασκούμε την ιατρική όπως επιτάσσει ο όρκος μας και η ιατρική δεοντολογία». 

 αναδημοσίευση από : http://www.iatropedia.gr/articles/read/1832

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο