23 Μαΐου η δίκη των Χρυσαυγιτών που επιτέθηκαν σε κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα

Τετάρτη 23 Μαΐου, έπειτα από πολλές αναβολές, θα πραγματοποιηθεί η δίκη των Νεοναζί, που πραγματοποίησαν τον Σεπτέμβρη του 2011 επιθέσεις κατά πολιτών στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα.

Πιο συγκεκριμένα η ομάδα των χρυσαυγιτών οπλισμένη με μαχαίρια, πραγματοποίησε επίθεση κατά δυο κατοίκων της περιοχής στην οδό Μ. Βόδα, καταφέρνοντας δυο μαχαιριές κοντά στην καρδιά στον ένα από τους δυο.

Κατά την αποχώρηση της η ομάδα διασταυρώθηκε με αστυνομικούς οι οποίοι συνέλαβαν μόνο τους τρεις από την ομάδα των επιτιθέμενων. 

Μια εκ των συλληφθέντων ήταν η Θέμις Σκορδέλη, υποψήφια με την «Χρυσή αυγή» σε αυτές τις εκλογές και γνωστή στο παρελθόν για την καθοδήγηση ακροδεξιών ομάδων στην ευρύτερη περιοχή.

Η υπόλοιπη ομάδα συνέχισε τη δράση της γρονθοκοπώντας έναν ακόμη παριστάμενο στην περιοχή.  

Οι επιθέσεις ήταν καθαρά ρατσιστικού χαρακτήρα, καθώς όλα τα θύματα είναι μετανάστες.

Αύριο 23 Μαΐου δικάζονται στην Ευελπίδων οι Μαρκουλάκης Γεώργιος, Λουκιανός Ιωάννης, Θέμις Σκορδέλη (πιθανό από τις πρώτες δίκες καθώς έχουν “από τα πρώτα νούμερα”).

Υπάρχει κάλεσμα για τις 9πμ στην Ευελπίδων, που συμπέφτει με την συγκέντρωση αλληλεγγύης για τους συλληφθέντες του march2athens, που τυχαίνει να δικάζονται εκείνη την ημέρα.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο