Γύρω στις 22:30 το βράδυ της Παρασκευής, συμμορία δέκα ή είκοσι οργανωμένων νεοναζί επιτέθηκαν σε δύο κατοίκους της περιοχής που κάθονταν έξω από την είσοδο του σπιτιού τους, στην οδό Μ. Βόδα.

Οπλισμένοι με μαχαίρια, κατάφεραν δύο τραύματα στον έναν απ’ τους δύο και μάλιστα, κοντά στην καρδιά. Ο τραυματισμένος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο και έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Ενώ οι νεοναζί έφευγαν από τον τόπο του εγκλήματος, διασταυρώθηκαν τυχαία με αστυνομικούς, οι οποίοι συνέλαβαν τον έναν μόνο από την ομάδα. Μετά τη σύλληψη, η υπόλοιπη ομάδα επανήλθε στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα, όπου άρχισε να γρονθοκοπεί και να κλωτσάει άλλον ένα παρευρισκόμενο εκεί.

Η ομάδα των νεοναζί, μετά ταύτα, μετέβη έξω από το α. τ. Αγ. Παντελεήμονα, προκειμένου να συμπαρασταθεί στο συλληφθέν μέλος της. Η αστυνομία δε συνέλαβε κανέναν άλλον, παρ’ ότι αναγνωρίστηκαν από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Οι επιθέσεις ήταν καθαρά ρατσιστικού χαρακτήρα, καθώς όλα τα θύματα είναι μετανάστες.

Ενημέρωση: Τρεις συλληφθέντες, τελικά, νεοναζί, από την γνωστή συμμορία του Αγ. Παντελεήμονα, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα το πρωΐ του Σαββάτου. Πάνω από 20 μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης έχουν μεταβεί εκεί ως μάρτυρες υπεράσπισης.

Μαζί με τους νεοναζί, προσήχθη και ένας από τα θύματα, καθώς οι πρώτοι τον μήνυσαν για ψευδή καταμήνυση και ως μάρτυρες υπεράσπισής του έχει μόνο 3 από τους αυτόπτες.

Ενημέρωση 2:51μ.μ.: Οι χρυσαυγίτες πήραν τριήμερη αναβολή και αφέθηκαν ελεύθεροι (!). Κατηγορούνται για βαριά σωματική βλάβη, ενώ ενδέχεται μετά την ιατροδικαστική εξέταση η κατηγορία να μετατραπεί σε “απόπειρα ανθρωποκτονίας”.

Πληροφορίες αυτοπτών από το Athens IMC (και εδώ) και άλλες πηγές.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments