10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ισραηλινός δικαστής θα ανακοινώσει την ετυμηγορία για τον θάνατο της ακτιβίστριας Rachel Corrie.

Σχεδόν μια δεκαετία απ’όταν ο ισραηλινός στρατός σκότωσε την  Rachel Corrie (23ετών) με ένα τρακτέρ Caterpillar D9, η αγωγή που υπέβαλε η οικογένειά της θα κλείσει οριστικά. Η ετυμηγορία θα ανακοινωθεί στις 28 Αυγούστου 2012 από έναν επαρχιακό δικαστή της Χάιφα.  Στο ακροατήριο για να ακούσουν την ετυμηγορία θα βρίσκονται οι γονείς της Rachel  Corrie, η Cindy και ο Craig, και η αδελφή της Sarah Corrie Simpson.

Η Rachel Corrie σκοτώθηκε στις 16 Μαρτίου του 2003, ενώ διαμαρτυρόταν ειρηνικά με το Διεθνές Κίνημα Αλληλεγγύης (ISM), κατά την κατεδάφιση ενός παλαιστινιακού σπιτιού στη Γάζα.  Μετά το θάνατό της, ακολούθησε έρευνα αλλά στη συνέχεια η υπόθεση έκλεισε χωρίς να απαγγελθούν σε κανέναν κατηγορίες. Δυσαρεστημένοι με την έλλειψη δικαιοσύνης και την  ατιμωρησία, το 2005 οι γονείς της Rachel κατέθεσαν μια αστική αγωγή κατά του κράτους του Ισραήλ για την “αποτυχία να προβεί σε πλήρη και αξιόπιστη έρευνα.

Την περασμένη εβδομάδα το ίδρυμα Rachel Corrie κυκλοφόρησε ένα δελτίο τύπου σχετικά με την επικείμενη ετυμηγορία και τον θάνατο της Rachel:

http://mondoweiss.net/2012/05/israeli-judge-to-issue-verdict-in-rachel-corrie-case.html
0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

3 ΣΧΟΛΙΑ

Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο