Είδηση της σατιρικής σελίδας «Onion News» για την CIA και το Facebook ως πραγματική είδηση στο εξώφυλλο του «Ριζοσπάστη»

Συνεχίζεται η επικίνδυνη παραπληροφόρηση από τον «Ριζοσπάστη», αυτή τη φορά στα πλαίσια της εκστρατείας του ΚΚΕ κατά του twitter και του facebook. Όλα ξεκίνησαν από ένα φαινόμενο που συνηθίζεται στο διαδίκτυο, την δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών για το ΚΚΕ και τα λοιπά όργανα του στο Twitter και το Facebook.

Πιο συγκεκριμένα το σημερινό πρωτοσέλιδο του «Ριζοσπάστη» αναφέρει: 

Επειδή πολλά γράφονται αυτές τις μέρες στο διαδίκτυο από διάφορους «ανώνυμους» εξυπνάκηδες ή εντεταλμένους με αφορμή τις καταγγελίες του ΚΚΕ ενάντια στο Facebook και το Twitter, ότι το ΚΚΕ στρέφεται ενάντια στο «μέσο» και όχι ενάντια σε αυτόν που το χρησιμοποιεί, θυμίζουμε ορισμένες ειδήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας στις ιστοσελίδες αλλά και αλλού σχετικά με το Facebook. Αυτά τα δημοσιεύματα συνοδεύονται με βίντεο όπου εμφανίζεται ο διευθυντής της CIA, Christopher Sartinsky, στο πλαίσιο συνεδρίασης του Κογκρέσου να δίνει συγχαρητήρια στον Mark Zuckerberg (ιδρυτή του Facebook) δηλώνοντας τα εξής: «Μετά από χρόνια δημόσιας παρακολούθησης, μείναμε πραγματικά έκπληκτοι με το πόσο πολλοί άνθρωποι είναι πρόθυμοι να δημοσιεύσουν τη διεύθυνσή τους, τις θρησκευτικές και πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλφαβητική λίστα με όλους τους φίλους τους, προσωπικά e-mail, τηλέφωνα, εκατοντάδες φωτογραφίες του εαυτού τους, ακόμα και πληροφορίες για το τι ακριβώς κάνουν από λεπτό σε λεπτό. Πραγματικά είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα για τη CIA». Επίσης, υπογράμμισε πόσα λεφτά γλιτώνει η CIA από το Facebook. Δυστυχώς, όπως δήλωσε, άλλα προγράμματα όπως το Twitter δεν πηγαίνουν τόσο καλά: «400 δισ. tweets και ούτε μια χρήσιμη πληροφορία…».Μάλιστα, δημοσιοποιήθηκαν και φωτογραφίες όπου ο Mark Zuckerberg βραβεύεται με το μετάλλιο επαίνου της CIA για τη δραστηριότητά του….

Η συγκεκριμένη είδηση βγάζει μάτι πως είναι ψεύτικη καθώς περιέχει στοιχεία διαδικτυακού hoax. Δε χρειάστηκε πάρα μια αναζήτηση “Zuckerberg CIA” για να ανακαλύψω την “πηγή”. Πρόκειται για μια είδηση του γνωστού σατιρικού project “onion news“, που δημοσιεύει “καλοστημένα ψεύτικες ειδήσεις” χρόνια τώρα στο διαδίκτυο. 

{“video”:”http://www.youtube.com/watch?v=oFH3uLuNL5Y”,”width”:”560″,”height”:”315″}

Δε γνωρίζω αν πρόκειται για βλακεία ή συνειδητή παραπληροφόρηση, πάντως το άρθρο παραπληροφόρησης που βασίζεται σε πασιφανώς σατιρικό βίντεο, έχει διαγραφεί από την ιστοσελίδα του «Ριζοσπάστη». Έχει αναδημοσιευτεί πάντως σε αρκετές ιστοσελίδες 
[1], [2], [3], [4], [5].

Σχόλια

4 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
4 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο