Ισραηλινός Υποστράτηγος φοβάται σύλληψη για εγκλήματα πολέμου και ακυρώνει το ταξίδι του στη Βρετανία

O Ισραηλινός Υποστράτηγος Doron Almog ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στη Βρετανία, φοβούμενος σύλληψη για τα εγκλήματα πολέμου που έχει καταδικαστεί.

0 Almog, ο πρώην διοικητής του Ισραήλ της νότιας διοίκησης των δυνάμεων κατοχής ήταν προσκεκλημένος σε εκδήλωση στο Λονδίνο προς το τέλος του Ιουνίου. Ωστόσο, ανώτεροι αξιωματούχοι της κατοχής τον συμβούλευσαν να ματαιώσει το ταξίδι του για να αποφευχθεί ενδεχόμενη σύλληψη. Ομοίως, πριν από επτά χρόνια, ο ανώτερος Ισραηλινός αξιωματικός είχε προειδοποιηθεί, μόλις το αεροπλάνο του προσγειώθηκε στο Heathrow, ότι ένας Βρετανός δικαστής είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης εναντίον του. Στην περίπτωση αυτή, ο Almog αποφάσισε να μην κατέβει από το αεροπλάνο του, και να γυρίσει πίσω στα κατεχόμενα εδάφη.  

Παρά το γεγονός ότι η βρετανική κυβέρνηση τροποποίησε τις διαδικασίες στο νόμο της καθολικής δικαιοδοσίας, προκειμένου να αποφευχθούν αυτές οι συλλήψεις, σιωνιστές αξιωματούχοι είπαν στον Almog ότι “δεν μπορεί να υπάρξει εγγύηση ότι δεν θα εκδοθεί ένταλμα  για τη σύλληψή του.”

 Μαζί με άλλους αξιωματικούς,ο  Almog κατηγορείται για διάπραξη εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα κατά τη διάρκεια  2008-2009 καθώς ήταν επικεφαλής στην επιχείρηση συμπαγές μολύβι.  Είχε δώσει διαταγή για να βομβαρδιστεί  περιοχή με 59 κατοικημένα σπίτια στη Ράφα της Γάζας. Η εν λόγω διαταγή είναι μια πράξη συλλογικής τιμωρίας, η οποία απαγορεύεται από το διεθνές δίκαιο.  Επίσης, πριν από την επίθεση στη Γάζα, ο Almog ήταν επίσης υπεύθυνος για την διαταγή ρίψης βόμβας σε σπίτι στην Γάζα, το οποίο βρισκόταν σε πυκνοκατοικημένη περιοχή με στόχο τον Salah Shehadi. Ως αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, δεκαπέντε Παλαιστίνιοι άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων εννέα παιδιά, ενώ 150 τραυματίστηκαν.

http://europeanphoenix.net/en/component/content/article/52-reports/1612-senior-israeli-officer-fears-arrest.html

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο