Πρώην Ισραηλινός στρατιωτικός αγωνίζεται για να αποκτήσει Παλαιστινιακή υπηκότητα

Ο 23χρονος σήμερα Andre Pshenichnikov τέως μέλος του Ισραηλινού Στρατού (IDF) επιθυμεί να εγκαταλείψει την Ισραηλινή του υπηκοότητα και να αποκτήσει την Παλαιστινιακή.

Συνελήφθη μετά την παραμονή για δύο μήνες στον Προσφυγικό Καταυλισμό Dheishe, απελευθερώθηκε ύστερα από 8ήμερη απομόνωση, αλλά θα περάσει από δίκη επειδή βρισκόταν στην Παλαιστινιακή περιοχή “Α”.

Ο Pshenichnikov γεννήθηκε στο Τατζικιστάν, τότε μέρος της ΕΣΣΔ. Η οικογένειά του μετανάστευσε στη Ρωσία όταν ήταν παιδί και πήγε στο Ισραήλ σε ηλικία 13 ετών. Μπήκε στον IDF και μετά την 3ετή υποχρεωτική θητεία παρέμεινε ακόμη ενάμισυ χρόνο στο στρατό με την προϋπόθεση ότι θα ακολουθούσε στρατιωτική καριέρα.

Ωστόσο μιλώντας άψογα την Αραβική γλώσσα μπόρεσε να μάθει την Ιστορία και από την άλλη πλευρά, από τους ίδιους τους Παλαιστινίους και να επιλέξει άλλο δρόμο…

Σύμφωνα με το πρακτορείο IMEMC ο Pshenichnikov ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αποδεχτεί οποιαδήποτε απόφαση του δικαστηρίου, δεδομένου ότι δεν αναγνωρίζει την Ισραηλινή κυβέρνηση ως νομιμοποιημένη αρχή, καθώς είναι κυβέρνηση κατοχής και συνεπώς ούτε και τα δικαστήριά της.

Σύμφωνα με το People’s Record, ο Andrew δήλωσε ότι υποστηρίζει την Παλαιστινιακή Αντίσταση ενάντια στην παράνομη Ισραηλινή κατοχή και ότι “ιδεολογικά βρίσκεται κοντά στο Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP)”.

Ο Pshenichnikov πρόκειται να αναχωρήσει απόψε (Τρίτη 11 Ιουνίου) για δύο μήνες στην Ευρώπη. Μέχρι την αναχώρησή του, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο +972-77-4335158 (σπίτι) ή +972-52-7728518 (κινητό) και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη [email protected]. Με τον δικηγόρο του, Αντρέ Ρόζενταλ, ο οποίος τον εκπροσωπεί μπορείτε να επικοινωνήσετε στο +972-2-6250458.

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments