Η σφαγή των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ, παρέμβαση ΟΗΕ.

Οι μουσουλμάνοι στη Μιανμάρ είναι αναγκασμένοι να επιλέξουν, όπως καταδικάζει ο ΟΗΕ, ανάμεσα στον θάνατο και την αναγκαστική μετανάστευση. 

Η Διεθνής Ένωση των ενοποιημένων Ummah αποδοκίμασε τη σφαγή των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ και σε άλλα μέρη της περιοχής, και ζήτησε από τους διεθνείς οργανισμούς να προχωρήσουν σε ταχεία αντίδραση για τα εγκλήματα που διαπράττονται εναντίον τους.

” Φρικιαστικές και δυσάρεστες ειδήσεις ακούγονται σχετικά με την γενοκτονία των μουσουλμάνων στη Μιανμάρ” όπως δήλωσε η Ένωση των Ummah το Σάββατο, προσθέτοντας ότι τα εκατομμύρια των μουσουλμάνων, οι οποίοι θεωρούνται ως μειονότητα στη χώρα τους, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα από την κυβέρνηση της Μιανμάρ.

Η δήλωση καταδίκασε επίσης την πρόσφατη σφαγή χιλιάδων μουσουλμάνων στη Μιανμάρ από τους οπαδούς του Βουδισμού μπροστά από τις αστυνομικές δυνάμεις, και είπε ότι τέτοια εγκλήματα διαπράττονται σε μια κατάσταση, όπου η κυβέρνηση της χώρας δεν επιτρέπει την παρουσία ξένων δημοσιογράφων και εκπροσώπων των διεθνών οργανισμών.

Η δήλωση της Ένωσης ακολούθησε μετά από τα λόγια του Προέδρου της Μιανμάρ Thein Sein, ο οποίος είπε, ότι οι μουσουλμάνοι πρέπει να απελαθούν  από τη χώρα και να σταλούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων που θα ελέγχονται από τα Ηνωμένα Έθνη.

Η Ύπατη Αρμοστεία έχει απορρίψει την ιδέα της δημιουργίας στρατοπέδων προσφύγων για να φιλοξενήσει τους μουσουλμάνους.

Ο ΟΗΕ αναφέρει πως δεκαετίες διακρίσεων έχουν αφήσει τους μουσουλμάνους της περιοχής χωρίς πατρίδα, με την κυβέρνηση της Μιανμάρ να εφαρμόζει περιορισμούς στην μετακίνηση τους και να αφαιρεί όλα τα δικαιώματά τους για την κατοχή γης, για την εκπαίδευση και τις δημόσιες υπηρεσίες.

Κατά τα τελευταία δύο χρόνια, κύματα  μουσουλμάνων έχουν προσπαθήσει να διαφύγουν με σκάφη από την περιοχή εξαιτίας της συστηματικής καταπίεσης που δέχονται από την κυβέρνηση της Μιανμάρ, αλλά και από τις συνεχόμενες δολοφονίες εναντίον τους. 

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ αρνείται να τους αναγνωρίσει και προχωρά με φρικιαστικούς τρόπους σε μια συνεχόμενη σφαγή τους. 

Εντωμεταξύ  καμία αντίδραση δεν έχει υπάρξει από τις αραβικές ή μουσουλμανικές χώρες για το γεγονός αυτό. Το Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας έχει αρνηθεί να καταδικάσει την κατάσταση στη Μιανμάρ και τις σφαγές που λαμβάνουν χώρα εκεί. 

Αναλυτές πιστεύουν ότι η υποστήριξη προς τους μουσουλμάνους της Μιανμάρ, δεν  θα οδηγήσει σε κανένα πολιτικό όφελος για τη Σαουδική Αραβία και ως εκ τούτου, προτιμούν να σιωπούν για τη σφαγή και να εστιάζουν στην Συρία.

http://europeanphoenix.net/en/component/content/article/39-internazionale/1910-burma-muslims-must-choose-between-death-and-forced-migration-un-condemns

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο