3 μέλη του Ρωσικού συγκροτήματος “Pussy Riots”, έρχονται αντιμέτωπα έως και με 7 χρόνια φυλάκισης έπειτα από παρέμβαση τους κατά του Πούτιν

 

 

Τρεις νεαρές γυναίκες (22 έως 29 ετών) θα οδηγηθούν σε δίκη, έπειτα από punk-rock διαμαρτυρία τους στην κεντρική ορθόδοξη εκκλησία της Μόσχας.

Τα μέλη της μπάντας “Pussy Riot”, που έχουν προφυλακιστεί σχεδόν εδώ και 5 μήνες, έρχονται αντιμέτωπα με ποινή φυλάκισης έως και 7 χρόνων με την κατηγορία του “χουλιγκανισμού”, έπειτα από την έφοδο τους στην εκκλησία, φορώντας πολύχρωμες κουκούλες κάνοντας μια “Punk προσευχή” προς την Παρθένα Μαρία, για να “πετάξει τον Πούτιν έξω”.

Κράτη, οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η Διεθνής Αμνηστεία, καθώς και καλλιτέχνες όπως ο Sting και οι Red hot chilly peppers, εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τη δίκη, καθώς θεωρείται πως μελλοντικά ο Πούτιν θα γίνει ποιο αυστηρός σε ότι αφορά την έκφραση διαμαρτυρίας εναντίων του.

“Η δίκη θα γίνει βασιζόμενη σε ότι θέλει το Κρεμλίνο, και όχι με βάση το νόμο” δήλωσε η Lyudmila Alexeyeva, αντιφρονούσα επί Σοβιετικού καθεστώτος, και βετεράνος ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που ηγείται της “Ομάδας Ελσίνκι της Μόσχας”.

{"video":"https://www.youtube.com/watch?v=ALS92big4TY","width":"800","height":"450"}

 

OmniaTV με πληροφορίες από το Al Jazeera

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο