10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αφγανιστάν: Eπίθεση με πυραύλους στο αεροπλάνο του αρχηγού του στρατού των ΗΠΑ

Αφγανιστάν: Eπίθεση με πυραύλους στο αεροπλάνο του αρχηγού του στρατού των ΗΠΑ

by filistina

21/08/2012

Ο πρόεδρος του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, Στρατηγός Martin Dempsey, φεύγει από το  Αφγανιστάν με άλλο αεροπλάνο
 

Επίθεση ανταρτών με πυραύλους στην  αεροπορική βάση των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, κατέστρεψε το αεροπλάνο του ανώτατου αξιωματικού του στρατού της Αμερικής , ενώ αυτός βρισκόταν εκεί για επίσκεψη.

Ο Gen Martin Dempsey,  πρόεδρος  Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, δεν ήταν κοντά στο αεροπλάνο εκείνη τη χρονική στιγμή, αλλά δύο μέλη του πληρώματος συντήρησης των ΗΠΑ τραυματίστηκαν ελαφρά.

Η επίθεση έγινε αργά το βράδυ της Δευτέρας στην αεροπορική βάση των ΗΠΑ, στο Μπαγκράμ.

Ο Dempsey ήταν στο Αφγανιστάν για να συζητήσει για τον αυξανόμενο αριθμό των επιθέσεων κατά των στρατιωτών του ΝΑΤΟ από το προσωπικό ασφαλείας του Αφγανιστάν.

Ο Gen Dempsey είχε φθάσει τη Δευτέρα με ένα C-17 μεταγωγικό αεροσκάφος που ήταν σταθμευμένο στο Μπαγκράμ. Ένας εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ δήλωσε ότι ο στρατηγός είχε φύγει από το Αφγανιστάν το πρωί της Τρίτης με ένα άλλο αεροπλάνο.

“Δεν βρισκόταν κοντά στο αεροσκάφος. Πιστεύουμε ότι ήταν πολύ τυχερός” δηλωσε ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ συνταγματάρχης Thomas Collins   στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Eπιθέσεις  ανταρτών έχουν γίνει και εναντίον της καλά οχυρωμένης βάσης, που βρίσκεται περίπου 30 μίλια (50 χιλιόμετρα) βόρεια της Καμπούλ.

Τον Μάιο του 2010  μαχητές ξεκίνησαν μια συντονισμένη επίθεση στην Μπαγκράμ, τραυματίζοντας αρκετούς στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Δύο Αμερικανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε παρόμοια επίθεση τον Ιούνιο του 2009.

 bbc.co.uk

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο