127 προσαγωγές, ξύλο και δακρυγόνα στους απλήρωτους του Σκαραμαγκά

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας απλήρωτων εργαζομένων των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Οι εργαζόμενοι ζητούσαν συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους, καθώς παραμένουν επί μήνες απλήρωτοι, ενω αντιδρούν και στην εκ περιτροπής εργασία που θέλει να επιβάλει η διοίκηση.

Στις 10.30 το πρωί, αφού η πολιτική ηγεσία προσπαθούσε να αποφύγει τη συνάντηση, εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο, με μαύρες σημαίες. Εμφανίστηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Μιχάλης Κωσταράκος, που προσπάθησε να τους πείσει να αποχωρήσουν, χωρίς να γίνει η συνάντηση. Αφού οι εργαζόμενοι δεν το δέχτηκαν, επενέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, που έριξαν ξύλο κι έκαναν χρήση δακρυγόνων για να απομακρύνουν τους εργαζόμενους. Κατά τις συγκρούσεις, μέσα στο ΥΠΕΘΑ, τραυματίστηκαν πέντε εργαζόμενοι και έγιναν 127 προσαγωγές διαδηλωτών που οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, ενώ συνελήφθη ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων.

Κάποιες, άγνωστο ακόμα πόσες, από τις προσαγωγές θα μετατραπούν σε συλλήψεις. Όπως έγραψε στο twitter το @ypopto_mousi «[παριστάμενος στη ΓΑΔΑ] ανέφερε: “αλητεία οι εισαγγελείς, χούντα”. Σημειώνω ότι πρόκειται για βουλευτή τον οποίο για ευνόητα δεν κατονομάζω».

Βίντεο από @ypopto_mousi

Έξω από τη ΓΑΔΑ παραμένουν συγκεντρωμένοι εργαζόμενοι, ενώ νωρίτερα σημειώθηκαν εντάσεις και μικροεπεισόδια. Στη ΓΑΔΑ μετέβη και άλλος κόσμος (φοιτητές, κ.ά.) σε συμπαράσταση προς τους εργαζόμενους.


Φωτό από: Μάκης Συνοδινός

Απεργία προκύρυξε για αύριο, Παρασκευή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου και καλεί σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωΐ στην Πλ. Κλαυθμώνος, με πορεία προς το Σύνταγμα.

Τέλος, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αξιωματικός που είχε την ευθύνη των «μέτρων τάξης» στο ΥΠΕΘΑ το πρωΐ, καθώς διατάχθηκε ΕΔΕ.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο