Η Χεζμπολάχ επιβεβαιώνει ότι έστειλε μη-επανδρωμένο αεροσκάφος στο Ισραήλ

11/10/2012

by filistina

 

alt

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ Σεγιέντ Χασάν Νασράλα

 

O Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Σεγιέντ Χασάν Νασράλα, επιβεβαιώνει ότι το  Λιβανικό κίνημα αντίστασης έστειλε ένα μη-επανδρωμένο αεροσκάφος βαθιά στον ισραηλινό εναέριο χώρο αποφεύγοντας τα  συστήματα ραντάρ.

Η επιχείρηση με το κωδικό όνομα Χουσεΐν Αγιούμπ, πέτυχε να πετάξει το μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Χεζμπολάχ εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στον ισραηλινό εναέριο χώρο και να φτάσει πολύ κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο Ντιμόνα, χωρίς να  εντοπιστεί από τα προηγμένα ραντάρ του Ισραήλ και των ΗΠΑ,  δήλωσε ο Νασράλα,  κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής ομιλίας αργά την Πέμπτη.

«Αυτό είναι μόνο ένα μέρος των δυνατοτήτων μας», τόνισε, προσθέτοντας ότι οι Ισραηλινοί έχουν  αποτύχει ως προς τα συστήματα ασφαλείας τους, παρά το γεγονός ότι προμηθεύονται   τις τελευταίες τεχνολογίες από τις δυτικές δυνάμεις.

Ο γενικός γραμματέας της Χεζμπολάχ δήλωσε ότι τα αεροσκάφη κατασκευάζονται στο Ιράν , αλλά συναρμολογούνται από το κίνημα αντίστασης.

Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει να στείλει περισσότερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από το Ισραήλ στο μέλλον, πρόσθεσε, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση δείχνει ότι το αντιστασιακό κίνημα είναι έτοιμο να υπερασπιστεί τον Λίβανο.

Ο ηγέτης της αντίστασης απέρριψε περαιτέρω Δυτικές κατηγορίες παρέμβασης της Χεζμπολάχ στην αναταραχή της Συρίας, περιγράφοντας τον ισχυρισμό ως «καθαρό ψέμα.»

«Η Χεζμπολάχ δεν πολέμησε στο πλευρό των δυνάμεων της Συρίας. Δεν είναι αλήθεια ότι η Χεζμπολάχ θα πάρει κάποιο έδαφος από τη Συρία», δήλωσε ο Νασράλα.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ απέρριψε επίσης τους ισχυρισμούς ότι ο Αμπού Αμπάς ήταν διοικητής του κινήματος στη Συρία, και καταδίκασε τους αντάρτες στη Συρία που απειλούν τον Λίβανο.

«Oι απειλές προς την Χεζμπολάχ δεν έχουν καμία χρησιμότητα», τόνισε.

(στο άρθρο θα προστεθεί το βίντεο με την ομιλία του Νασράλα όταν θα είναι διαθέσιμο)

ΠΗΓΗ: Occupied Palestine

ΣΧΣ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο