292 Παλαιστίνιοι απήχθησαν από τον Ισραηλινό στρατό μέσα στον Οκτώβριο.

Το Κέντρο Μελετών για τους Κρατούμενους και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ahrar, ανέφερε πως Ισραηλινοί στρατιώτες, απήγαγαν τον μήνα Οκτώβριο, 292 Παλαιστινίους, από διάφορα μέρη της Δυτικής Όχθης και της Λωρίδας της Γάζας, προσθέτοντας, ότι ανάμεσα στους απαχθέντες είναι και 26 παιδιά.

  Ο Fuad Al Khoffash, επικεφαλής του Κέντρου Ahrar, δήλωσε πως εννέα Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ οι υπόλοιποι 283, απήχθησαν από τα σπίτια τους και από οδοφράγματα, σε διάφορα μέρης της Δυτικής Όχθης.

Η έκθεση του Κέντρου, αναφέρει ότι οι περισσότερες από τις συλλήψεις έλαβαν μέρος στην Ιερουσαλήμ, καθώς ο στρατός απήγαγε 103 Παλαιστινίους, μεταξύ των οποίων 17 παιδιά, 5 γυναίκες και 5 εικονολήπτες,  μόνο κατά την διάρκεια του Οκτωβρίου.

Η πόλη Χεβρώνα είναι η επόμενη ως προς τον μεγαλύτερο αριθμό συλλήψεων, καθώς οι στρατιώτες απήγαγαν 70 κατοίκους από την περιοχή, ανάμεσά τους 9 παιδιά και 3 γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της Noura Al- Ja’bary, σύζυγος του κρατουμένου Μohammad Abu Warda.

O Αl Khoffash δήλωσε ότι σε σύγκριση με τον Σεπτέμβριο, τον Οκτώβριο σημειώθηκε αύξηση του αριθμού των απαγωγών που πραγματοποιούνται από τον Ισραηλινό στρατό, καθώς οι στρατιώτες απήγαγαν τον Οκτώβριο 292 Παλαιστινίους σε σύγκριση με 246 τον Σεπτέμβριο.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες διεξάγουν επιδρομές και συλλήψεις σε καθημερινή βάση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, ο αριθμός των συλλήψεων ποικίλει από μέρα σε μέρα.

Οι συλλήψεις αυτές, περιλαμβάνουν την εισβολή μέσα σε σπίτια Παλαιστινίων, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές καθώς και παρενοχλήσεις και επιθέσεις στα μέλη των οικογενειών, των κρατουμένων.

πηγή :http://www.imemc.org/article/64488

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο