Ρατσιστική απόφαση Συλλόγων Γονέων στο Χαλάνδρι

ΡομάΟι σύλλογοι γονέων του 7ου και 10ου Δημοτικού σχολείου Χαλανδρίου πήραν απόφαση να μη γίνονται δεκτά στα εν λόγω σχολεία παιδιά Ρομά.

Η απόφαση αυτή των γονέων ελήφθη μετά από ψηφοφορία του Συλλόγου, την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, κατά την οποία 234 γονείς ψήφισαν υπέρ του να μην γίνονται δεκτά τα παιδάκια Ρομά στο σχολείο, 4 κατά ενώ υπήρχε και μία λευκή ψήφος.

Ο υποδιευθυντής του 7ου Δημοτικού σχολείου, Δημήτρης Μητρόπουλος, δήλωσε για το θέμα: «δεν έχουμε κανένα θέμα να δεχθούμε στο σχολείο μας, όλα τα παιδιά, είτε λέγονται Ρομά, είτε είναι μαύρα, είτε αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες. Είμαστε ένα σχολείο ανοιχτό για όλα τα παιδιά. Ακριβώς για αυτό έχουν σήμερα (σ.σ.: 1/11) συνάντηση και οι διευθυντές των σχολείων με τον αρμόδιο, προκειμένου να διευθετηθεί το θέμα μέσω του υπουργείου».

Σημειώνεται ότι στο Χαλάνδρι υπάρχει εδώ και δεκαετίες μόνιμος οικισμός Ρομά στο Νομισματοκοπείο.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ανατολικής Αττικής αποφάσισε την έξωση όλων των Ρομά και την κατεδάφιση του οικισμού, χωρίς να παρέχει κάποια εναλλακτική λύση στέγασης ή μετεγκατάστασης. Ανάδοχος του «έργου» ορίστηκε η εταιρεία «Επιχειρήσεις Αλεξάνδρου Α.Ε.Β.Τ.Τ.Ε.»

Η εκτέλεση της απόφασης αναβλήθηκε για δύο μήνες (δηλαδή μέχρι τον Νοέμβριο) ώστε να βρεθεί λύση μετεγκατάστασης κοινά αποδεκτή.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο