10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ισραηλινό δικαστήριο αθωώνει στρατιώτη για την δολοφονία ενός παιδιού με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Ισραηλινό Δικαστήριο στο Lod αθώωσε την Τρίτη τον ισραηλινό στρατιώτη που πυροβόλησε και σκότωσε το 2008 ένα παλαιστίνιο παιδί κατά την διάρκεια ειρηνικής διαμαρτυρίας ενάντια στην Προσάρτηση Τοίχου στο χωριό Ni’lin, που βρίσκεται κοντά στην κεντρική Δυτική Όχθη της Ραμάλα.

Ο στρατιώτης ομολόγησε ότι πυροβόλησε δύο φορές τον Ahmad Mousa, 10 ετών, με αποτέλεσμα το θάνατό του.

Το περιστατικό έλαβε χώρα τον Ιούλιο του 2008. Ο στρατιώτης πυροβόλησε το παιδί στο κεφάλι και τον σκότωσε ακαριαία.
Στην διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη , ο στρατιώτης δήλωσε ότι “το να κάνουμε πίσω σε όσους μας πετάνε πέτρες και να μην πυροβολούμε θεωρείται αδυναμία, και για αυτό το λόγο άνοιξα πυρ “.

Ο δικαστής ισχυρίστηκε ότι “δεν αποδεικνύεται ότι οι σφαίρες από τον στρατιώτη οδήγησαν στο θάνατο του παιδιού”, παρά το γεγονός ότι παραδέχθηκε ότι ο στρατιώτης άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας αληθινά πυρομαχικά, την στιγμή που η ζωή του δεν διέτρεχε κανένα κίνδυνο.

Ο στρατιώτης, Omri Abu, δήλωσε ότι βρισκόταν σε ένα όχημα που διέθετε αλεξίσφαιρο, αλλά πρόσθεσε ότι “αυτά τα οχήματα σε προστατεύουν μέχρι ενός σημείου, και μερικές φορές είναι άχρηστα όταν το καπό είναι κατεστραμμένο, και το παρμπρίζ σπασμένο”.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Haaretz, όταν η στρατιωτική μονάδα έφθασε στο τόπο που διαδραματίστηκαν τα γεγονότα , παλαιστινιακή νεολαία άρχισε να εξαπολύει πέτρες στα θωρακισμένα jeep του πεζικού, και ο Omri άνοιξε αμέσως την πόρτα του οχήματος και πυροβόλησε δύο φορές με αληθινά πυρομαχικά, πετυχαίνοντας το παιδί στο μέτωπο και προκαλώντας του τον άμεσο θάνατο.

Πηγή: Occupied Palestine

Πηγή Μετάφρασης: Σύλλογος Ιντιφάντα

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο