10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Στη μάχη κατά των μεταλλείων χρυσού και η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Κομοτηνής

Με το σκεπτικό ότι ο λογαριασμός του νερού είναι ένα έγγραφο που μπαίνει σε κάθε σπίτι και σε κάθε επιχείρηση, η διοίκηση της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Κομοτηνής, σε συμφωνία με τη δημοτική αρχή, αποφάσισαν να ξεκινήσουν αυτή την καμπάνια αναγράφοντας απλώς ένα μήνυμα.

Η έναρξη της καμπάνιας συμφωνήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο Κομοτηνής που είχε συνεδριάσει προ μηνός με μοναδικό θέμα την επένδυση χρυσού στο Πέραμα, όπου ομόφωνα είχε γίνει η απόρριψη των περιβαλλοντικών όρων. «Στο τέλος της συνεδρίασης», όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημήτρης Καρασταύρου, «συμφωνήσαμε να συνδράμουμε ως τοπική αυτοδιοίκηση στην ευαισθητοποίηση του κόσμου και τον θέσουμε σε ετοιμότητα, γιατί τα πράγματα έχουν αρχίσει και δυσκολεύουν και έρχεται η στιγμή που πρέπει όλοι να δραστηριοποιηθούμε. Σκεφτήκαμε ότι ο λογαριασμός είναι κάτι που μπαίνει σε όλα τα σπίτια και είναι και μία ευκαιρία να έχουμε και ένα ευχάριστο μήνυμα εκτός από τις πληρωμές, «ναι στο περιβάλλον…όχι στο χρυσό», ένα μήνυμα που πρέπει να μπει σε όλα τα σπίτια, σε όλα τα νοικοκυριά, να γίνει βίωμα όλων και όλοι να ενεργήσουμε και να μην καθόμαστε απαθείς μπροστά σε ένα ζήτημα που θα το βρούμε μπροστά μας».

Πηγή: «Χρόνος», μέσω: Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
Μετάβαση στο περιεχόμενο