10 χρόνια

Συρία: μαζική έξοδος 11.000 προσφύγων, ενώ ο Άσσαντ δηλώνει «εδώ θα πεθάνω»

Κατασκήνωση Σύρων προσφύγων στην ΤουρκίαΣύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), το τελευταίο 24ωρο, 11.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν μαζικά τη Συρία προς την Τουρκία, την Ιορδανία και τον Λίβανο, καθώς μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών ένοπλων δυνάμεων, με εκατέρωθεν αγριότητες.

Ο κληρονομικός δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ Αλ-Άσσαντ, δήλωσε σε συνέντευξή του στο ρωσικό (καθεστωτικό) ειδησεογραφικό οργανισμό “Russia Today” ότι «πρέπει να ζήσει και να πεθάνει στη Συρία».

«Η Δύση κατασκευάζει εχθρούς», είπε σε άλλο σημείο. «παλιά ήταν ο κομμουνισμός, μετά το Ισλάμ, ύστερα ο Σαντάμ Χουσεΐν. Τώρα θέλουν να φτιάξουν έναν ακόμα, στο πρόσωπο του Μπασάρ» (σ.σ.: εννοεί τον εαυτό του).

Στη συνέντευξή του καταφέρεται επίσης κατά του πρωθυπουργού της Τουρκίας, λέγοντας πως ο Ερντογάν «πιστεύει ότι είναι νέος χαλίφης και σουλτάνος των Οθωμανών».

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο