Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό Σαλαμίνας: Γιώργος Σγούρδας ονομάζεται ο 59χρονος που βασάνισε τον Αιγύπτιο στη Σαλαμίνα

Η Κίνηση «Απελάστε το Ρατσισμό» Σαλαμίνας καταγγέλλει και καταδικάζει τον πρωτοφανή σε βαρβαρότητα βασανισμό του Αιγύπτιου  μετανάστη – εργαζόταν σε φούρνο – από τον εργοδότη του Γιώργο Σγούρδα και άλλους 3 συνεργούς του στη βίλα του δράστη το Σάββατο 3/11.

Ο μετανάστης βρέθηκε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση την Κυριακή 4/11 το πρωί, αλυσοδεμένος από τον λαιμό, από κατοίκους της περιοχής Αμπελάκια της Σαλαμίνας, που ειδοποίησαν αμέσως το ΕΚΑΒ και την αστυνομία. Μάλιστα η αλυσίδα στο λαιμό του ήταν τόσο σφιχτά δεμένη που χρειάστηκε ειδικό μηχάνημα της πυροσβεστικής για να κοπεί.

Σύμφωνα με μαρτυρία του θύματος, οι δράστες γνώριζαν ότι ο Αιγύπτιος είχε πάνω του χρήματα, που του εμπιστεύονταν οι συμπατριώτες του για να τα στέλνει στην Αίγυπτο. Αφού τον χαστούκισαν και τον έδεσαν, τον μετέφεραν με το van του φούρνου σε στάβλο στο εξοχικό του δράστη. Εκεί τον αλυσόδεσαν σε έναν πάσσαλο, τον βασάνισαν, τον γύμνωσαν και τον απείλησαν. Την ώρα των βασανιστηρίων οι δράστες έπιναν, έτρωγαν κι άλλαζαν βάρδιες, ενώ του έλεγαν πως «Σε έχω δέσει όπως δένουν τις καμήλες στην Αίγυπτο», «Είναι η τελευταία σου μέρα, θα σε θάψω εκεί που είσαι».

Ο μετανάστης τα ξημερώματα της Κυριακής κατάφερε να δραπετεύσει και κατευθύνθηκε προς τον κεντρικό δρόμο των Αμπελακίων.

Οι δράστες κατηγορούνται για το κακούργημα της ληστείας και της αρπαγής, για επικίνδυνες σωματικές βλάβες, καθώς και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. Ερωτηματηματικά πάντως εγείρει  η απόφαση της εισαγγελίας να αφήσει ελεύθερο τον δράστη και τους συνεργούς του μετά την απολογία τους ενώ παράλληλα διέταξε την κράτηση του θύματος – παρά το γεγονός ότι έπρεπε να νοσηλευτεί – καθώς και την απέλαση του!

Ο Γιώργος Σγούρδας έχει διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος Αμπελακίων την περίοδο 2002-2006 με το δημοτικό συνδυασμό «Νέοι Ορίζοντες» που υποστήριζε η Νέα Δημοκρατία, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες ο γιος του έχει σχέσεις με την τοπική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν ήρθε από το πουθενά. Οι προεκλογικές δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά να «ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας», θα πρέπει να θεωρηθούν ως ηθική αυτουργία. Είναι αυτό ακριβώς το ρατσιστικό μίσος που οπλίζει το χέρι του κάθε φασίστα.

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο Σαλαμίνας, τους εξωραϊστικούς συλλόγους και όλους τους μαζικούς φορείς του νησιού να καταδικάσουν άμεσα το βασανιστήριο στον Αιγύπτιο μετανάστη, αλλά και κάθε βίαιη και ρατσιστική συμπεριφορά. Η σιωπή είναι συνενοχή!

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΦΑΣΙΣΜΟΣ! ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΟΧΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ – ΟΧΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΑΒΙΑ!

Κίνηση “Απελάστε το Ρατσισμό” Σαλαμίνας

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο