10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Ταξιδιωτική οδηγία ΗΠΑ για τον κίνδυνο ρατσιστικών επιθέσεων στην Ελλάδα

Προειδοποίηση προς τους Αμερικανούς πολίτες περί πιθανών απειλών για την ασφάλειά τους λόγω της αύξησης των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα στην Ελλάδα απευθύνει επικαιροποιημένη ταξιδιωτική οδηγία των ΗΠΑ.

«Πληροφορούμε τους πολίτες των ΗΠΑ για την αύξηση των απρόκλητων εφόδων και βίαιων επιθέσεων εναντίον ανθρώπων που, λόγω της εμφάνισής τους, μπορεί να νομίσει κανείς ότι είναι μετανάστες», αναφέρει η αμερικανική πρεσβεία, σε ανακοίνωσή της, εφιστώντας κυρίως την προσοχή σε όσους διαμένουν «στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και άλλες μεγάλες πόλεις».

Η αμερικανική πρεσβεία καλεί τους υπηκόους των ΗΠΑ να φροντίζουν την προσωπική τους ασφάλεια, να ενημερώνονται για γεγονότα στις περιοχές όπου βρίσκονται ή διαμένουν και να παρακολουθούν τοπικές ειδήσεις. Αναφέρει επίσης ότι οι πολίτες των ΗΠΑ που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι αυτοί με καταγωγή «από την Αφρική, την Ασία, τη Λατινική Αμερική ή την Μέση Ανατολή», καθώς λόγω εμφάνισης μπορεί να δεχθούν επιθέσεις.

Με άλλη ανακοίνωσή της η αμερικανική πρεσβεία ενημερώνει επίσης τους υπηκόους των ΗΠΑ, για το ενδεχόμενο μαζικών διαδηλώσεων και επεισοδίων, εν όψει των εκδηλώσεων μνήμης για το Πολυτεχνείο ειδικά στο χώρο των εγκαταστάσεων της πρεσβείας και του γενικού προξενείου των Ηνωμένων Πολιτειών στη Θεσσαλονίκη.

Πηγή: Ναυτεμπορική

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο