Αντιφασίστες έσπασαν τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Αγρίνιο

 

Συγκεκριμένα, χτες στις 8 το απόγευμα 70 άτομα συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Δημάδη και κατευθύνθηκαν με παλμό προς την κεντρική πλατεία φωνάζοντας αντιφασιστικά συνθήματα και έχοντας πανό που έγραφε “ΕΞΩ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ”.

Στη συνέχεια, μέρος του κόσμου ανέβηκε στο 2ο όροφο της πολυκατοικίας και σπάζοντας την πόρτα εισήλθε στο χώρο προκαλώντας υλικές ζημιές, ενώ τα επίπλα που βρισκόνταν μέσα πετάχτηκαν στον ακάλυπτο χώρο του κτιρίου. Τα λάβαρα και οι σημαίες της Χρυσής Αυγής αποσπάστηκάν για να καούν στη συνέχεια στην πλατεία. Ο κόσμος που παρακολουθούσε το περιστατικό επίδοκίμαζε την κίνηση ενώ κάποιοι χειροκροτούσαν. Τέλος, ο κόσμος επέστρεψε στην πλατεία Δημάδη όπου παρέμεινε μίση ώρα περίπου μέχρι να διαλυθεί.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΣΤΗΚΕ:

Έξω οι νεοναζί από το Αγρίνιο και από παντού

Εδώ και ένα μήνα περίπου, στην οδό Ηλία Ηλιού 10, στην κεντρική Πλατεία Αγρινίου, στεγάζεται η οργάνωση Χρυσή Αυγή. Για όσους και όσες δεν ξέρουν, η Χρυσή Αυγή είναι μια νεοναζιστική οργάνωση, που εξυμνώντας τον Χίτλερ και το Μουσολίνι, θέλει να επιβάλει την παρουσία της μέσω της βίας σε όποια πόλη δραστηριοποιείται.

Πιο συγκεκριμένα, από τους κόλπους αυτής της οργάνωσης, εξορμούν άτομα που επιτίθενται σε κόσμο που έχει διαφορετική στάση ζωής ή πολιτική κατεύθυνση από αυτούς, σε νέους που έχουν «περίεργο», για αυτούς, κούρεμα, σε μετανάστες και γενικά σε όποιον δεν τους αρέσει, σύμφωνα με το παραλογισμό των ρατσιστικών και εθνικιστικών τους κριτηρίων.

Αυτή, λοιπόν, η οργάνωση, που φαντάζεται μία ανώτερη φυλή να εξουσιάζει τον κόσμο και να «μην κουνιέται φύλλο», στεγάζεται στην κεντρική πλατεία Αγρινίου.

Τι οξύμωρο σχήμα!

Στην πλατεία που το 1944 γερμανοί ναζί εκτέλεσαν τους συντοπίτες μας Αναστασιάδη, Σαλάκο και Σούλο οι νεοναζί θέλουν να διατηρήσουν γραφεία.

Θα τους το επιτρέψουμε; ΟΧΙ! Και αυτό δεν μπορεί παρά να αποτελεί κοινωνική απαίτηση.

Δεν θέλουμε στους δρόμους της πόλης, στα στέκια, στους δημόσιους χώρους , το γήπεδο… να κυκλοφορούν τραμπούκοι και μαχαιροβγάλτες νεοναζί χρυσαυγίτες, να φοβίζουν και να τρομοκρατούν την κοινωνία του Αγρινίου.

Να κλείσουμε τα γραφεία της χρυσής αυγής

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments