Αγρίνιο: Video – Αντιφασίστες συνεπλάκησαν με την αστυνομία κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της Χρυσής Αυγής

Την Κυριακή στο κέντρο του Αγρινίου πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική συγκέντρωση με αφορμή τα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στην περιοχή.

Οι χρυσαυγίτες γνωρίζοντας πως θα υπάρξουν αντιδράσεις από την τοπική κοινωνία, είχαν φτιάξει τα γραφεία τους σε ισόγειο χώρο ακριβώς δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο.

Για τα εγκαίνια της Χρυσής Αυγής ήρθαν άτομα απ’ όλη την Ελλάδα μεταξύ αυτών και υψηλόβαθμα στελέχη τους. Για την προστασία αυτών στο Αγρίνιο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις από περιοχές της δυτικής Ελλάδας την Αθήνα.

Μετά τις 5 το απόγευμα, και όταν έγινε γνωστό ότι τα εγκαίνια ξεκίνησαν, αρκετός κόσμος βγήκε στο δρόμο και έκανε πορεία προς τα εκεί.

Στην εθνική οδό, στο ύψος του Αγίου Δημητρίου, η αστυνομία εμπόδισε τη συνέχιση της διαδήλωσης. Οδοφράγματα στήθηκαν στους γύρω δρόμους και για αρκετή ώρα πραγματοποιούνταν συμπλοκές με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση χημικών και οι διαδηλωτές οπισθοχώρησαν προς την κεντρική πλατεία, όπου πραγματοποιήθηκαν επιθέσεις σε υποκαταστήματα 2 τραπεζών.

Νέα επίθεση των ΜΑΤ αναγκάζει τους συγκεντρωμένους να οπισθοχωρήσουν ακόμα πιο πίσω και για αρκετή ώρα να κυνηγιούνται με διμοιρίες και ασφαλίτες στο Αγρίνιο.

Γίνεται λόγος για τουλάχιστον 8 (και “προλειπτικές”) προσαγωγές, ενώ έγιναν 2 συλλήψεις ατόμων για οπλοκατοχή που πέρασαν από εισαγγελέα και αφέθηκαν ελεύθεροι ως τη δίκη.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=tg8wKEokZpo","width":"560","height":"315"}

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=u5d4Wvumf1E","width":"560","height":"315"}

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=GNoTNTdwJzU","width":"560","height":"315"}

Με πληροφορίες από: Δυνήσιος Ίππος, Athens IMC, OmniaTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο