Χεζμπολάχ – Λίβανος: «Βροχή από ρουκέτες σε περίπτωση που το Ισραήλ είχε επιτεθεί στο Λίβανο»

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χασάν Νασράλα δήλωσε ότι το Ισραήλ θα δεχθεί βροχή από ρουκέτες σε περίπτωση που επιτεθεί στο Λίβανο.

«Το Ισραήλ, που ταράχθηκε από μια χούφτα πυραύλους Fajr-5 κατά τη διάρκεια οκτώ ημερών – πώς θα το είχε αντιμετωπίσει με χιλιάδες ρουκέτες να πέφτουν στο Τελ Αβίβ και άλλες πόλεις… σε περίπτωση που είχε επιτεθεί στο Λίβανο», ανέφερε ο Νασράλα μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του που είχαν συγκεντρωθεί στα νότια προάστια της Βηρυτού για τον εορτασμό της Ασούρα την Κυριακή.

«Αν η αντιπαράθεση με τη Λωρίδα της Γάζας … είχε ένα βελινεκές από 40 έως 70 χλμ, η μάχη με μας θα κυμανθεί (με εμβέλεια) πάνω από το σύνολο της κατεχόμενης Παλαιστίνης – από τη λιβανική μεθόριο στα σύνορα της Ιορδανίας μέχρι την Ερυθρά Θάλασσα», δήλωσε ο Νασράλα.

«Ο χρόνος που το Ισραήλ μπορούσε να μας τρομοκρατήσει έχει λήξει», ανέφερε, ενώ υποστήριξε ότι μετά την 34ήμερη μάχη τους με το Ισραήλ πριν 6 χρόνια, ανεφοδιάστηκαν με πολύ πιο θανατηφόρα όπλα από αυτά της Χαμάς, Υποστήριξε επίσης πως η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να σκοτώσει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους και να χτυπήσει οπουδήποτε μέσα στο Ισραήλ, σε περίπτωση που ξεσπούσαν και πάλι εχθροπραξίες.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου αναφέρουν ότι η Χεζμπολάχ διαθέτει 50.000 πυραύλους, που συμπεριλαμβάνουν ορισμένους που δύνανται να φτάσουν στο Τελ Αβίβ.

Με πληροφορίες από το Al Jazeera.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο