Ο Harry Fear πριν πάει Γάζα

 


 


Θαυμάσαμε την οξυδέρκεια του νεαρού δημοσιογράφου Owen Jones (με την Κάκνεϊ λονδρέζικη προφορά) στο BBC, στο Λονδίνο.


Κατόπιν, εύστοχης υπόδειξης από tosofopaidi, ενεργότατος από τις/ους δικές/ους μας που έδοσαν


την μάχη στα σόσιαλ μίντια από την Αθήνα και έτσι τον εντόπισε, αφου σχολίασε ακριβώς την ικανότητα


άμεσης προφορικής απόκρισης εύληπτης σύνοψης του Όουεν..


 


Κοινός τόπος όμως, είναι στον συναλληλέγγυο κόσμο των σόσιαλ μίντια, ότι τα εύσημα ανήκουν στον νέο ακτιβιστή και δημοσιογράφο και κινηματογραφιστή Harry Fear, που (με οξφορδιανή προφορά) κάλυψε την πρόσφατη σφαγή μέσα από τη Γάζα.


 


Αναρωτηθήκαμε, ποιές αναγκαίες και ικανές συνθήκες έδοσαν το πλεονέκτημα στο Χάρη να διακριθεί ανάμεσα σε τόσους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Οι αναγκαίες, οξύνοια και οξυδέρκειά του, αποδεικνύονται από τα video, το live-steaming αλλά και τους αντιλόγους του με την αντίθετη πλευρά σε live εκπομπές (aljazeera, RT).


H ικανή συνθήκη είναι η επιμέλειά του. Απαιτείται προσήλωση σε διαρκή πολύχρονη επιμελή προεργασία με όραμα να προσφέρεις την αλληλεγγύη σου. Απαιτείται πολύ δουλειά για παράδειγμα να παρουσιάσεις μία τόσο σημαντική πτυχή (drones) στην Ισραηλινο-Παλαιστινιακή διαμάχη σε 30′ λεπτά και ταυτόχρονα να αποδίδεις τελεσίδικα και ολοκληρωτικά το δίκιο στον Παλαιστινιακό λαό, δεν αρκεί μόνο να είσαι χαρισματικός..


 


Τα παραπάνω, σημειωτέον, ισχύουν στο περιβάλλον της παρακμασμένης γραίας μητρόπολης του δυτικού ιμπεριαλισμού. Στο τόπο μας, που η διαφθορά, εγωπάθεια, αλαζονία, ανικανότητα, μωροφιλοδοξία, μισαλοδοξία και ο σεσηπός βυζαντινισμός έχει διαποτίσει τους καρπούς της φαιδράς πορτοκαλέας, ούτως ειπείν τη ντόπια παρασιτική ηγετική τάξη-ελίτ σ’ όλα της τα παρακλάδια δεξιά κκαι αριστερά, στον τόπο που ακόμα και στους κινηματικούς και αλληλέγγυους ακτιβιστικούς χώρους η αναπαραγωγή των μικροαστικών προτύπων, η ίντριγκα της αδιαφάνειας με δυσωδία σταλινίλας υπό αμεσοδημοκρατικό φερεντζέ, η σκόπιμη απόκρυψη ενημέρωσης (στέρηση πληροφορίας), ο παραγκωνισμός, ο αρριβισμός και τα συντροφικά «μαχαιρώματα» ανθούν σε ημερήσια διάταξη.


που θα βρίσκοταν ο Χάρη και τι θα αναζητούσε;

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο