Σχολιάζοντας τη ‘νέα’ κατάσταση στη Παλαιστίνη

Σχολιάζοντας τη κατάσταση στη Παλαιστίνη.


#0000ff" color="#0000ff">Η άποψη ενός Χαμασίτη της Δυτικής Όχθης


#0000ff" color="#0000ff">Khalid Amayreh


Ι. Οι Παλαιστίνιοι πρέπει να αποφύγουν την αδικαιολόγητη ευφορία.


Μετά την τελευταία παλαιστινιακή διπλωματική επιτυχία στα Ηνωμένα Έθνη, χιλιάδες άνθρωποι στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας βγήκαν στους δρόμους πραγματοποίησαν πορείες, γιορτάζοντας την αναγνώριση της Παλαιστίνης ως κράτος μη μέλος του διεθνούς οργανισμού.    


Πολλοί έχουν προτραπεί να πιστεύουν ότι η πραγματική και απτή πολιτεία είναι προ των πυλών και ότι αυτό είναι ένα θέμα μόνο λίγων μηνών ή χρόνων, στο μέγιστο, πριν το κράτος της Παλαιστίνης γίνει μία πολιτική και γεωπολιτική πραγματικότητα.Όμως, με όλο το σεβασμό σε αυτούς τους ανθρώπους,είναι πεντακάθαρη, τουλάχιστον από την οπτική γωνία αυτού του συγγραφέα. ότι επιδίδονται σε όνειρα ημέρας .Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα λάθος στο ονείρεμα, συμπεριλαμβανομένων των ονείρων ημέρας.Ωστόσο, όταν τ’ όνείρεμα είναι μια έκφραση της απογοήτευσης και της κατάθλιψης, γίνεται παθολογικό και νοσηρό στη φύση, όσο συλλογικό και νόμιμο το όνειρο κι αν είναι.


Εμείς οι Παλαιστίνιοι βιώσαμε μια παρόμοια αίσθηση ευφορίας και ραψωδίας στον απόηχο της σύναψης των δίχως μοίρα συμφωνιών του Όσλο στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Μερικοί από τους ανθρώπους μας το πήγαν πάρα πολύ μακριά ώστε αντικατάστησαν τον πρότυπο ισλαμικό χαιρετισμό “As-salamu alaikum” (ειρήνη σε σας) με “tahiyatul Dawla” ή “χαιρετίσματα Κρατικής Υπόστασης”.Θυμάμαι ότι άνθρωποι, σαν τον συγγραφέα, στη συνέχεια καταγγέλθηκαν μάλλον έντονα ως «αιώνια απαισιόδοξοι”, επειδή δεν ακολούθησαν τη ροή και πραγματικά έθεσαν υπό αμφισβήτηση τη συντριπτική αισιοδοξία.


Δυστυχώς, διανύουμε ένα παρόμοιο επεισόδιο παράλογης έκστασης αυτές τις μέρες, με τη τύρβη (το θόρυβο του όχλου) καθώς με αυτοαποκαλούμενους ηγέτες και διανοούμενους που εκφράζουν ακραία και ανεπιφύλακτη χαρά για την «ιστορική νίκη» στον ΟΗΕ. Αυτό είναι πραγματικά λυπηρό και θλιβερό. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι όχι μόνο πολλοί από τους ανθρώπους μας είναι απελπιστικά απογοητευμένοι, αλλά ότι πάρα πολλοί από εμάς εξακολουθούν να είναι πολιτικά αναλφάβητοι και ανεπανόρθωτα αφελείς.Δεν είμαι ένας προφήτης της μοίρας και της κατάθλιψης και δεν έχω καμία πρόθεση να μας χαλάσω τη “στιγμή της χαράς.” Ωστόσο, μια απλή φευγαλέα ματιά στο τελευταίο ψήφισμα του ΟΗΕ δείχνει ότι η απόφαση δεν είναι πραγματικά τίποτα, πέρα από το συνηθισμένο.


Σε τελική ανάλυση, το Ισραήλ και ο φύλακας-σύμμαχος του, οι Ηνωμένες Πολιτείες, γνωρίζουν με βεβαιότητα ότι το σιωνιστικό κράτος είναι παράνομο και εκτός νόμου κατέχουν γη που ανήκει σε άλλο λαό, το παλαιστινιακό λαό. Και ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ότι, το Ισραήλ παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και ξεδιάντροπα (τη παραβίαση) τη πετά στα μούτρα της διεθνούς κοινότητας. Γι’ αυτό, τι άλλαξε;;
Ναι, το τελευταίο ψήφισμα θα μπορούσε να ενθαρρύνει και να προτρέψει τους Παλαιστίνιους να εντείνουν τον διαρκή και δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο σιωνιστικό φασισμό και τη συναίνεση της Αμερικής σε αυτόν. Αλλά θα αλλάξει τίποτα στο έδαφος;; Θα κινηθεί ο κόσμος ώστε να επιβάλει τη θέλησή του με τον καταναγκασμό του Ισραήλ να το σεβαστεί με τον τερματισμό της στρατιωτικής κατοχής του «κράτους της Παλαιστίνης”;;   


Πράγματι, κάποιος θα πρέπει να είναι αποπροσανατολισμένος να πιστεύει ότι αυτή θα είναι η περίπτωση.

Όπως είπα, δεν έχω αντίρρηση στων ανθρώπων μας την ηχηρή ελπίδα για ελευθερία από μια ναζιστικού τύπου κατοχή που επιδιώκει να μας ξεριζώσει από την προγονική μας πατρίδα. Σ’ αυτό που έχω αντίρρηση είναι στις μη ρεαλιστικές και υπερβολικές προσδοκίες που η παλαιστινιακή ηγεσία, ο πρόεδρος Αμπάς, ανακινεί μεταξύ των ανθρώπων. Αυτού του είδους η συμπεριφορά από την πλευρά της ηγεσίας της PLO είναι ακατάλληλη και μόνο θα αυξήσει την απογοήτευση και την ματαίωση μας αργότερα.


II. Αναληθής γλώσσα Νετανιάχου.


Ο Βενιαμίν Νετανιάχου δεν είναι ένας συνηθισμένος πολιτικός. Σίγουρα, δεν είναι ένας οραματιστής ή ένας σοφός άνδρας. Είναι πραγματικά ένας κακοποιός πολιτικός, ένας άνδρας που απορροφά τη ψευδολογία και την ανεντιμότητα, όπως αναπνέουμε το οξυγόνο της ζωής.Ο ισραηλινός πρωθυπουργός καυχάται, κατά πάσα πιθανότητα, για την ικανότητά του να ψεύδεται και να εξαπατεί τον υπόλοιπο κόσμο, ειδικά τους προββατοποιημένους Αμερικανούς. Ωστόσο, η δεινότητα στο ψεύδος δεν αποτέλεσε ποτέ μια αρετή, ιδιαίτερα όταν προέρχεται από κάποιον του οποίου οι γραφές διδάσκουν ” δεν πρέπει να ψεύδεσαι.” Είναι μάλλον μια αηδιαστική ασθένεια, τόσο από διανοητικής όσο και από ηθικής προοπτικής.


Αυτή την εβδομάδα, ο Νετανιάχου αναμάσησε ολόκληρη τη παρακαταθήκη από τα ψέματα του, ισχυριζόμενος ότι οι Παλαιστίνιοι δεν ενδιαφέρονται για την ειρήνη και ότι η προσφυγή τους στον ΟΗΕ δικαίωσε τις απόψεις του.Λοιπόν, δεν μου αρέσει, που πρέπει να ανταποκριθώ στα αισχρά ψέματα αυτού του ανθρώπου. Κυρίως, διαπράττει μοιχεία με την αλήθεια, και την ιστορία, αν όχι με την ίδια τη γλώσσα. Γι’αυτό, ίσως ό πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον μπήκε στο πειρασμό να αποκαλέσει τον Νετανιάχου «απίθανο».


Ο Νετανιάχου, οπωσδήποτε, γνωρίζει ότι οι Σιωνιστές Εβραίοι εισβολείς από την Ανατολική Ευρώπη και αλλού ήρθαν στην Παλαιστίνη, σφαγιάσαν τον αυτόχθονα λαό της, κατέστρεψαν τα σπίτια τους, έκλεψαν τη γη τους, δηλητηρίασαν το νερό της ζωής τους, και στη συνέχεια τους εκδίωξαν στους τέσσερις ανέμους. Και μετά από όλη αυτή την δολοφονική αγριότητα, αυτός ο όψιμα αφιγχθής κακοποιός και τα στίφη του έχουν την τσίπα να αποκαλούν τα αθρήνητα ακόμα θύματα τους, τρομοκράτες και με άλλα ονόματα.


Ο Νετανιάχου θέλει οι Παλαιστίνιοι να πεθαίνουν ήσυχα και να βασανίζονται και να καταπιέζονται όσο πιο αθόρυβα γίνεται. Θέλει το Παλαιστινιακό ολοκαύτωμα να συνεχιστεί, διαιωνιζόμενο χωρίς φασαρία ή κατακραυγή, προκειμένου να καταστούν ικανοί οι Σιω-Ναζί να ολοκληρώσουν το έργο της εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης, χωρίς να συγκρίνονται με τους Ναζί.Αυτό είναι που κάνει τους σιωνιστές ηγέτες ακόμη περισσότερο απεχθείς (σατανικούς) από ό, τι τους μέντορές τους, τους Ναζί, καθώς οι τελευταίοι δεν προσπάθησαν να κρύψουν ό, τι έκαναν.


ΙΙΙ. Αντισημιτισμός στην Ουγγαρία


Τις τελευταίες εβδομάδες, τα Εβραιο-ελεγχόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης στο Ισραήλ και τη Βόρεια Αμερική έχουν ξεκινήσει μια δηλητηριώδη εκστρατεία εναντίον ενός κατά τα φαινόμενα αντι-εβραϊκού κόμματος στην Ουγγαρία που κέρδισε ένα αριθμό εδρών στο κοινοβούλιο της χώρας της Ανατολικής Ευρώπης.Οι Εβραίοι σαν φύλακες σκυλιά από την Καλιφόρνια στο Σίδνεϊ διαμαρτυρήθηκαν κραυγαλέα για “την άνοδο του άσχημου κεφαλιού του ρατσισμού” στην Ουγγαρία, καλόντας τη διεθνή κοινότητα, ειδικά τη Σιωνιστικά- ελεγχόμενη Αμερική, για την καταπολέμηση του φασισμού στην Ουγγαρία.


Είμαστε, βέβαια, απολύτως ενάντια σε όλες τις μορφές του φασισμού είτε εναντίον Εβραίων ή οποιουδήποτε άλλου. Σε τελική ανάλυση, είμαστε το κορυφαίο θύμα του ρατσισμού εδώ στην Παλαιστίνη, που τυγχάνει να ασκείται από τους ίδιους Εβραίους οι οποίοι θα διαμαρτυρηθούν θορυβωδώς για την παραμικρή αρνητική παρατήρηση που γίνεται εναντίον Εβραίων ή ακόμα και Ισραηλινών αποικιοκρατών.Αλλά η εβραϊκή υποκρισία, όπως και η κάθε υποκρισία, είναι αποκρουστική και απαράδεκτη, να πούμε το λιγότερο.


Ο αξιότιμος αναγνώστης έχει κάθε δικαίωμα να γνωρίζει ότι κανένα κοινοβούλιο στη γη δεν έχει αναλογικά μεγαλύτερο αριθμό ρατσιστών κακοποιών βουλευτών από ό, τι έχει η ισραηλινή  Κνεσέ τή κοινοβούλιο.


Πράγματι, η ισραηλινή κυβέρνηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου, είναι ίσως η πιο ρατσιστική κυβέρνηση κάτω από τον ήλιο. Αποτελείται από ορμητικά ρατσιστικά και ναζιστικού τύπου κόμματα, όπως το ίδιο το Λικούντ, το ha-Bayt hayehudi (του Λίμπερμαν), Εθνική Ένωση, Shas, κλπ, τα οποία πιστεύουν ότι όλοι οι λαοί του κόσμου, με την εξαίρεση των Εβραίων, είναι ζώα ξεφορτώσημα των οποίων οι ζωές δεν έχουν ιερότητα και τους οποίους ο Παντοδύναμος δημιούργησε μόνο για να μπορούν οι Εβραίοι να τους εκμεταλλεύονται και να τους χρησιμοποιούν.


Εκτός αυτού, το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο όπου ένα σπίτι ή οικόπεδο που ανήκει σε μη-εβραϊκή οικογένεια κατάσχεται, προκειμένου να δοθεί στους Εβραίους μετανάστες που έρχονται από το εξωτερικό, με την αιτιολογία ότι «οι Εβραίοι» είχαν ζήσει στον τόπο 4000 χρόνια πριν!Πραγματικά δεν γνωρίζω πώς οι Εβραίοι, οπουδήποτε, έχουν το πρόσωπο να ασκούν κριτική ή ακόμη και επίπληξη στους Ούγγρους αντισημίτες για το ρατσισμό τους, όταν Εβραίοι εντρυφούν σε φαύλες πράξεις ρατσισμού κατά των ιθαγενών Παλαιστινίων, εγκλήματα που φωνάζουν ως τον έβδομο ουρανό, με δεδομένη τη πορνογραφική ασχήμια τους και κακία.


Αυτή λοιπόν, είναι η φύση του Σιωνισμού, ένα διαβολικό κίνημα που έχει μεταμορφώσει δυστυχώς πολυάριθμους Εβραίους, από ένα λαό που στο παρελθόν νοιαζόταν για τη δικαιοσύνη και την τιμιότητα, σε ψεύτες, κλέφτες και δολοφόνους γης.Είναι αυτός ο τύπος των ασύστολα ανέντιμων άνθρώπων που έχουν την αναίδεια να κατηγορούν τα θύματά τους, τους Παλαιστίνιους, για υποκίνηση κατά του Ισραήλ, όταν το κράτος του κακού έχει διαπράξει κάθε πιθανό έγκλημα και θηριωδία ενάντια σε έναν λαό που το μόνο του «έγκλημα» είναι η διαρκής αποφασιστικότητά του για να κερδίσει την ελευθερία του και την ανεξαρτησία του από τους Ναζί της εποχής μας._


Πηγή P.I.C.

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο