Γυάλινος Κόσμος | Θέατρο «Δημήτρης Χόρν»

Τρεις τραγικές φιγούρες κλεισμένες σε έναν δικό τους κόσμο. Η δεσποτική μητέρα, η Αμάντα (Ναταλία Τσαλίκη), εγκαταλελειμένη από τον σύζυγό της, χαμένη στις εμμονές της με τα εφηβικά της χρόνια. Η κόρη της, η Λώρα (Αμαλία Νίνου), μια εύθραυστη παρουσία, με αναπηρία στο πόδι που -φοβούμενη τον έξω κόσμο- προτιμά να δένεται συναισθηματικά με ένα παλιό γραμόφωνο και την συλλογή από τα γυάλινα ζωάκια της. Ο αδελφός της Λώρα, ο Τομ (Αντίνοος Αλμπάνης), προσπαθεί να επιβληθεί -μάταια- σε αυτόν τον κόσμο της οικογένειάς του, ωστόσο παραμένει στην σκιά της μητέρας του και έτσι ονειρεύεται να φύγει μακρυά από αυτήν την κατάσταση, όπως είχε πράξει και ο πατέρας του. Προς το παρόν δραπετεύει κάθε βράδυ σε σινεμά και χάνεται στην πλαστή περιπέτεια των χολιγουντιανών ταινιών.

Μέσα σε αυτήν την κόλαση, έρχεται ένας επισκέπτης από τον έξω κόσμο. Ένας φυσιολογικός νέος άνδρας, ο Τζίμ (Κωνσταντίνος Γαβαλάς), με πολλά όνειρα, ικανότητες και ελπίδες για την ζωή.

Ο Γυάλινος Κόσμος είναι ένα αυτοβιογραφικό δράμα του Τένεσι Ουίλλιαμς που ανεβαίνει για 2η χρονιά στο θέατρο «Δημήτρης Χόρν», σε σκηνοθεσία Κατερίνας Ευαγγελάτου.

Η σκηνοθεσία, πιστή στο αρχικό όραμα του Τένεσι Ουίλλιαμς με βίντεο προβολές στο φόντο, δίνει μια αίσθηση ονείρου ή και ξεθωριασμένων αναμνήσεων στο έργο που ολοκληρώνεται από τις εξαιρετικές ερμηνίες των ηθοποιών. Είναι ένα όνειρο που προβάλλεται σε ένα σκληρό ρεαλιστικό πλαίσιο.

Η παράσταση είναι απολύτως καθηλωτική. Χάνεσαι στην απόγνωση των χαρακτήρων, σε αυτόν τον εφιαλτικό κόσμο και κάνεις τις προσδοκίες τους δικές σου. Ελπιζείς μέχρι το τέλος να σπάσει αυτός ο γυάλινος κόσμος, να σταματήσει ο εφιάλτης που ζουν.

Παραστάσεις
Τετάρτη – Σάββατο: 18:15
Παρασκευή – Κυριακή :21:15

Εισητήρια
Κανονικό: 20€
Φοιτητικό: 15€
Ανέργων: 10€

Θέατρο «Δημήτρης Χόρν» | Αμερικής 10, Κολωνάκι | Τηλ: 210 3612 500 

Μετάφραση-Δραματουργική επεξεργασία-Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου Σκηνικά-Κοστούμια: Γιώργος Πάτσας Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος Βίντεο: Μιχάλης Κλουκίνας Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Βλάχου Βοηθός Σκηνογράφος: Λουκία Μινέτου

Διανομή ΑΜΑΝΤΑ: Ναταλία Τσαλίκη ΤΟΜ: Αντίνοος Αλμπάνης ΛΩΡΑ: Αμαλία Νίνου ΤΖΙΜ: Κωνσταντίνος Γαβαλάς

Στην ηχογράφιση της Μουσικής συνεργάστηκαν: Διονύσης Βερβιτσιώτης, Βιολί – Αναστάσης Μισυρλής, Τσέλο – Δημήτρης Χουντής, Σοπράνο Σαξόφωνο – Γιώργος Παπαγεωργίου, Βιόλα – Ντίνα Χασάνγκου, Κοντραμπάσο

Η ηχογράφηση έγινε στο Studio 1_2_3 – Συμπαραγωγή: “ΗΡΩ”-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΑΜΑΤΩΝ

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο