Το πλήρωμα που περιμένει την άνοιξη

“Τώρα πρέπει να βοηθήσουν” είπε ο κ. Λυγιζος. “Δεν έχουμε λεφτά. Μερικοί άνθρωποι έχουν δύο ή τρία παιδιά να θρέψουν στο σπίτι”. Ο καθένας έχει μια ιστορία να πει. Κάθε ένας μιλά τη δική του γλώσσα, επικοινωνούν στα αγγλικά. Διαφέρουν ως προς την καταγωγή και την θρησκεία.

Οι επιφάνειες του πλοίου έχουν μαζέψει σκόνη. Οι καρέκλες στα μπαρ και τα εστιατόρια του πλοιου έχουν μαζευτεί, η κουζίνα επίσης, η γραμμή έκλεισε εκτός από τις υπηρεσίες αυτές, ακομα και το ψυγείο του πληρώματος είναι άδειο. Και η αίσθηση είναι ότι το ρολόι σταματήσε ξαφνικά, όπως σε ένα ναυάγιο. Το πλοίο έχει υποστεί κατάσχεση και η επαναδραστηριοποίηση του φαντάζει αδύνατη. Εχουν συσσωρεύσει πολλα διοικητικά θέματα που εξακολουθούν να εμποδίζουν το πλοίο να αποπλεύσει. Οι ναυτικοί δεν θα το εγκαταλείψουν γιατί δεν έχουν πληρωθεί για τρεις μήνες.

“Έτσι, αναμένουμε επί του σκάφους. Έχουμε ένα Playstation και βίντεο. Υπάρχει και ένας πράσινος παπαγάλος ο οποιος ειναι το κατοικίδιο μας και ελπίζουμε να μας φερει καλή τύχη. Οι μέρες περνούν, έτσι, χωρίς να χρειάζεται να κάνουμε τίποτα.” λένε τα μέλη του πληρώματος.

“Σε λίγες μέρες θα είμαστε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Όταν τα αποθέματα των καυσίμων θα τελειώσουν, και δεν θα υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα. Σε εκείνο το σημείο δεν θα μπορούμε πλέον να μαγειρέψουμε ούτε να ζεταθούμε. Τα αποθέματα των τροφίμων, εχουν σχεδον τελειώσει. Ζούμε χάρη στην βοήθεια των αρχών της Ιταλίας, των κατοίκων της πόλης και κάποιων επιχειρηματιών που μας έφεραν τρόφιμα προ ημερών.”

Ο πλοιοκτήτης (Σ.Ε.: Αγούδημος), όπως φαίνεται, έχει να πληρώσει ένα ποσό ίσο με 200.000€ για την αποζημίωση των 26 άνδρων που δεν μπορούν να αγοράσουν ουτε κάρτες για τα τηλέφωνα τους, ούτε μπορούν ν’ αντέξουν οικονομικά να βγαλουν ένα εισιτήριο για να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Αλλά τίποτα δεν έχει συμβεί ακόμα, παρά τις προσπάθειες του πράκτορα του πλοίου Franco Aversa και της διοίκησης του λιμανιού.

Τώρα φτάνει η παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Το Ionian Spirit (Πνεύμα του Ιονίου) είναι σε απόσταση αναπνοής από τα φώτα της πόλης και τους δρόμους οι οποίοι ειναι γεμάτοι με ανθρώπους που περπατούν τριγύρω. Στην Ιταλία υπάρχει κρίση, στο Ionian Spirit υπάρχει απελπισία. Οι ναυτικοί ελπίζουν να μπει κάποια στιγμή τέλος στην θλιβερή ιστορία τους. 

————————–
Αναδημοσίευση από: brindisireport
Μετάφραση: χρήστης MILTIADIS (shipfriends.gr)
Επιμέλεια: ToSofoPaidi

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο