διαπλοκής ανάγνωσμα

Στη βαρβαρική λένε ότι όποιος μένει σε γυάλινο σπίτι, καλά θα κάνει να μην πετάει πέτρες. Συγκριτικά, ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος έχει εκτοξεύσει κοτρώνες ολόκληρες, εναντίον μίας πολιτικής παράταξης [που δεν αναφέρω επειδή τελικά, δεν παίζει ρόλο ποια είναι αυτή, παρόλο που όλοι ξέρουμε].

Ακόμα και τώρα, όταν αποκαλύπτεται πέραν πάσης αμφιβολίας πόσο ύποπτος είναι ο ρόλος του, προσπαθεί να καταφερθεί εναντίον του ίδιου πολιτικού χώρου. Αυτοί ευθύνονται για όλα. Σε εφαρμογή της τακτικής ότι η επίθεση είναι η καλύτερη άμυνα.

[Να το κάνει από κεκτημένη ταχύτητα μες στον πανικό του, ή να έχει πάθει μαλάκυνση εγκεφάλου;]

Το θυμάστε το παλιό ανέκδοτο, έτσι; Εκεί που τελείωνε σε “Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους νέγρους!” … Ε, αυτό ξαναζούμε, διαβάζοντας όσα διαδραματίζονται αυτές τις μέρες.

Όσο για τον Παπακων/νου και τις εξαδέλφες του, η μία εκ των οποίων όπωςδιαβάζω στο Info War του Χατζηστεφάνου, είναι μέλος του Ταμείου που θα εκποιήσει την περιουσία της χώρας … δεν ξέρω από πού να το πιάσω το θέμα. Θα ισχυριστεί το ΠΑΣΟΚ ότι δεν είχε ιδέα; Ότι τους ξεγέλασε ο Γ. Παπακων/νου;

Τη μοναδική απάντηση που θα μπορούσα να πιστέψω κάπως είναι ότι ήταν πολύ απασχολημένοι με το να μετράνε όσα μασούσαν οι ίδιοι.

Η σύζυγος του Παπαντωνίου λέει, είχε “κρυφό” από τον άντρα τηςλογαριασμό στην Ελβετία, με 1,3 δις ευρώ. Από τον άντρα της που ήταν “τσάρος” της Οικονομίας επί Σιμήτη – δηλαδή, πέρασε από τα χέρια του το Β’ Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης – και μετά ήταν Υπουργός Άμυνας** – δηλαδή, ενέκρινε έναν από τους μεγαλύτερους εξοπλιστικούς προϋπολογισμούς της Ε.Ε.

Με τόσα χρήματα που πέρασαν από τα χέρια του, είναι λογικό που “δεν είδε” τα … ψιλά, της συζύγου.

Αλλά δεν είναι σωστό να ειρωνεύομαι τον Παπαντωνίου, επειδή ζει το δικό του δράμα αυτές τις μέρες ο Γιάννος. Σίγουρα έχει βάλει κάτω τη Γιάννενα και την ανακρίνει. Ξέρετε: πού τα βρήκε τα λεφτά η καριόλα, εάν και με ποιον τον απατούσε κλπ. Δεν είναι σωστό να τον χτυπάμε κι εμείς, όταν περνάει τέτοιο οικογενειακό δράμα.

[** Εάν καταλαβαίνετε για τί ποσά μιλάμε, θα ξέρετε γιατί ήταν πυρ και μανία εναντίον του ΓΑΠ ο Βενιζέλος: όταν τον έκανε Υπουργό Άμυνας, του έδωσε μόνο το όνομα, όχι τη χάρη. Τα λεφτά περνούσαν από τον Μπεγλίτη. Έτσι, ο Μπένι κρατούσε το βάζο με το μέλι και δεν μπορούσε να βουτήξει μέσα το δάχτυλο, όπως κάνανε συστηματικά όλοι οι προηγούμενοι.]

Υ.Γ. Μάλλον δεν είμαι η μόνη που θυμήθηκε την εποχή της Μάρας Ζαχαρέα στο Μέγκα: διάβασα σε αυτό το ιστολόγιο ένα ωραίο σχόλιο, για τότε που ο γιος του ταχυδρόμου ήταν πρωθυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και, εντελώς τυχαία, έχτιζε το ένα σπίτι μετά το άλλο.

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο