Δυναμική παρουσία αναρχικών και αλληλέγγυων – ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι 92 της #Villa_Amalias

Με συμμετοχή που, σύμφωνα με τις μετριοπαθείς εκτιμήσεις, έφτασε τις 8.000 κόσμου, πραγματοποιήθηκε μια από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αναρχικών και αλληλέγγυων το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2012.

Η πορεία ξεκίνησε από τα Προπύλαια το μεσημέρι και κατέληξε στα δικαστήρια (πρ. Σχολή Ευελπίδων), όπου οι 92 συλληφθέντες από την ανακατάληψη της Villa Amalias περνούσαν από ανακριτή.

Χαρακτηριστικά ήταν η παρουσία όλων των τάσεων του αναρχικού και αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με πλήθος ανένταχτων και κομμάτια της αριστεράς, καθώς και η συγκροτημένη στάση απέναντι στις προκλήσεις των δυνάμεων καταστολής.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=d-2Mhq5fM20","width":"560","height":"315"}

(video: διακόπτες)

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=gxcaICY2y2o","width":"560","height":"315"}

(video: DimosthenisZem)

Δείτε εδώ αναλυτικό φωτορεπορτάζ από την πορεία

Στην Ευελπίδων είχε συγκεντρωθεί κόσμος από νωρίς το πρωΐ σε συμπαράσταση στους συλληφθέντες. Οι αστυνομικές αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στα δικαστήρια σε όλους, εκτός από τους δικηγόρους και διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Μάλιστα, προχώρησαν σε τρεις προσαγωγές όταν έγινε προσπάθεια να αναρτηθεί πανώ με μήνυμα αλληλεγγύης, ωστόσο οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από λίγο.

Μετά τη 1 το μεσημέρι έγινε γνωστό ότι αφέθηκαν ελεύθεροι οι πρώτοι 10, χωρίς εγγυήσεις αλλά με περιοριστικούς όρους, δηλαδή απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία σε αστυνομικό τμήμα μια φορά το μήνα.

Μέχρι αργά το βράδυ, αφέθηκαν όλοι ελεύθεροι.

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon
Μετάβαση στο περιεχόμενο