Γύρω στις 12 και μισή το μεσημέρι της Τρίτης, αστυνομικές δυνάμεις που είχαν περικυκλώσει την Κατάληψη της Λέλας Καραγιάννη 37 στην Κυψέλη, πραγματοποίησαν έφοδο, παραβιάζοντας με αλυσοπρίονο την πόρτα και σπάζοντας με τσεκούρι τα χαμηλά παράθυρα.

Από την κατάληψη προσήγαγαν 16 άτομα, τα οποία μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=l4WYgtKurAw","width":"560","height":"315"}

Έξω από το κτίριο είχαν συγκεντρωθεί πολλοί κάτοικοι της περιοχής που αποδοκίμαζαν τις αστυνομικές δυνάμεις και αλληλέγγυοι που προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εκκένωση της κατάληψης. Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν δημοσιογράφο που τραβούσε φωτογραφίες έξω από την κατάληψη.

Οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Αθηνών (που είναι ένας από τους ιδιοκτήτες του κτιρίου) δήλωσαν πλήρη άγνοια για την επιχείρηση εκκένωσης και ότι, επίσης, δεν είχαν κάνει καταγγελία στην ΕΛΑΣ για την κατάληψη. Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης δεν ήταν παρών εισαγγελέας.

Οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν τις 5 το απόγευμα, ενώ και οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν από το κτίριο της Λέλας Καραγιάννη 37, το οποίο επανακαταλήφθηκε. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι προσαχθέντες και οι συγκεντρωμένοι αλληλέγγυοι, μετά την απελευθέρωση, πήγαν στην προγραμματισμένη πορεία διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων χρυσού στη Χαλκιδική.

Τηλεοπτικά κανάλια έστησαν σώου συσχετισμού της επίθεσης της ΕΛΑΣ στην Κατάληψη Λ. Καραγιάννη 37 με την χθεσινή επίθεση στα γραφεία της ΝΔ, ενώ καθεστωτικό δημοσιογραφικό σάιτ αναφέρθηκε σε «κατάληψη σκληρών αναρχικών».

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=E5UrI1UUeFU","width":"560","height":"315"}

Συγκέντρωση πληροφοριών: Newsroom OmniaTV

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments