Νετανιάχου: Οι παλαιστινιακοί οικισμοί είναι εμπόδιο στην ειρήνη


         –  «Ποιά κομμάτια γης δεν είναι κατασχεμένα ή υπό αμφισβήτηση;» ρώτησα.

Μ.Ν. «Λυπάμαι, αλλά το Ισραήλ δεν δηλώνει τα σύνορά του, έτσι δεν μπορώ να απαντήσω σε αυτό το ερώτημα. Ωστόσο, πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν βρει ένα πολύ ωραίο σπίτι στη Νότια Αμερική. »


       –    «Οι Παλαιστίνιοι λένε ότι αυτή η γη είναι παραδοσιακά και ιστορικά των Παλαιστινίων και δεν έχει καμία σχέση με τους Εβραίους»

Μ.Ν. «Αυτό είναι προφανώς ψευδές. Το όνομα Bab al Shams είναι μετονομασία ενός παλαιότερου εβραϊκού ονόματος. Η ονομασία του αρχικά ήταν Eewon (Ε1), ένα τυπικό εβραϊκό όνομα, πολύ πριν οι Παλαιστίνιοι εφεύρουν το όνομα που χρησιμοποιούν τώρα.»


       –     « Επομένως ποιες θα είναι οι επόμενες ενέργειές σας;»

-Μ.Ν. «Θα ζητήσω από τον ΟΗΕ να καταδικάσει την Παλαιστινιακή Αρχή που δεν κάνει κάτι εναντίον αυτών των παράνομων εποίκων Παλαιστινίων.»


       –    «Δεν έχει η ίδια η Παλαιστινιακή Αρχή διαλυθεί και να ανασυσταθεί   ως κράτος της Παλαιστίνης; Εκτός αυτού, ο ΟΗΕ δεν έχει δικαιοδοσία επί της Παλαιστινιακής Αρχής – μόνο για το κράτος της Παλαιστίνης ».

M.N.”Λυπάμαι, αλλά αρνούμαστε να νομιμοποιήσουμε την ιδέα ενός παλαιστινιακού κράτους. Εάν η Παλαιστινιακή Αρχή δεν υπάρχει πλέον, θα πρέπει να την ονομάσουμε κάπως αλλιώς. “


–             «Δηλαδή;»

M.N. «Παλαιστινιακή οντότητα.»


(Παρόλο που το Bab al Shams (Πύλη του Ήλιου) εγκαθιδρύθηκε σε ιδιόκτητη παλαιστινιακή γη, το Ισραήλ εκδίωξε δια της βίας τους κατοίκους του χωριού με μια επιδρομή πριν τα ξημερώματα, στις 13 Ιανουαρίου, μια μέρα μετά από αυτήν την συνέντευξη).

ΠΗΓΗ: glossynews

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
Μετάβαση στο περιεχόμενο