Φασιστική επίθεση από μαθητή και απειλές σε αντιφασίστρια σε γυμνάσιο της Άρτας σήμερα 17/01

antifasistΠριν λίγο πληροφορηθήκαμε ότι σημειώθηκε ακόμα ένα ρατσιστικό επεισόδιο σε κάποιο γυμνάσιο της Άρτας. Ένας μαθητής 3ης γυμνασίου επιτέθηκε σε αντιφασίστρια συμμαθήτρια του σήμερα, μέσα στη σχολική αίθουσα με σπρωξιές και βρισιές λέγοντας της πως “δεν έχει καμιά απολύτως δουλειά εκεί μέσα”. Μόλις του ανταπάντησε τις βρισιές, την έπιασε από το λαιμό και άρχισε να την ρωτάει “αν έχει φάει ξύλο από χρυσαυγίτικη ομάδα γιατί αν όχι μπορεί να το κανονίσει” και συνέχισε να την βρίζει χυδαία και να απειλεί παρότι προσπάθησαν να τον απομακρύνουν άλλα παιδιά. Όταν ένα παιδί από το 15μελές τον ρώτησε γιατί συμπεριφέρεται έτσι του απάντησε “ότι την βάρεσε γιατί έτσι γουστάρει και ότι είναι χρυσαυγίτης” και προσπάθησε να αρπάξει και αυτό το παιδί από το λαιμό αλλά αποκρούστηκε και άρχισε να φωνάζει “ τώρα θα δεις θα πάρω τους φίλους μου να δεις, μες στο σχολείο”.

Αυτή η επίθεση ήταν συνέχεια ενός παρόμοιου επεισοδίου που είχε συμβεί 2 μήνες νωρίτερα. Ο ίδιος μαθητής χτυπούσε την κοπέλα στην πλάτη, χρησιμοποιώντας μια κασετίνα “γιατί έτσι πρέπει να κάνουν στα κομμούνια”  και όταν αυτή τον έβρισε, την άρπαξε από το λαιμό λέγοντας της “ θα πεθάνεις παλιοκομμούνι, θα σε σφάξουμε, χρυσή αυγή” και άλλα από το γνωστό παραλήρημα τους. Αμέσως μετά το προηγούμενο επεισόδιο προσπάθησαν να του μιλήσουν μαθητές και καθηγητές και αυτός συνέχισε τις απειλές του. Το εν λόγω παιδί (γιατί περί μαθητή 3ης γυμνασίου πρόκειται), το έχουν δει μερικές φορές να κάνει παρέα με άτομα της Χ.Α. και δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας στο σχολείο αυτό.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα άτομα και το σχολείο δεν μπορούν να γίνουν γνωστές, αλλά ας φροντίσουν στο σχολείο αυτό και σ κάθε σχολείο σε αυτή τη χώρα να μην αφήνουν το δηλητήριο του νεοναζισμού να μπαίνει.

Πηγή: Μπαλοθιά 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο