Ρατσιστική δολοφονία μετανάστη από χρυσαυγίτες στα Πετράλωνα

Σημείωση: Το όνομα «Σερντάρ Γιακούμπ» που δημοσιεύτηκε από διάφορες πηγές την Πέμπτη για τον 27χρονο Σαχτζάτ Λουκμάν, το θύμα της ρατσιστικής δολοφονίας, που αναπαρήχθη και από εμάς, είναι λάθος. Ζητάμε συγγνώμη για την σχετική παραπληροφόρηση.

Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα στα Πετράλωνα επί της οδού Τριών Ιεραρχών, δύο χρυσαυγίτες, των οποίων η ταυτότητα δεν έγινε γνωστή από την ΕΛ.ΑΣ., επιβαίνοντας σε μηχανάκι και οπλισμένοι με ένα πτυσσόμενο μαχαίρι («πεταλούδα») ο καθένας, επιτέθηκαν στον 27χρονο Σαχτζάτ Λουκμάν και τον δολοφόνησαν ενώ εκείνος πήγαινε με το ποδήλατό του στη δουλειά του.

Την δολοφονία είδαν περίοικοι οι οποίοι αμέσως ειδοποίησαν την άμεση δράση και αστυνομικοί της ομάδας Ζ εντόπισαν τους χρυσαυγίτες και τους συνέλαβαν.

Οι δύο χρυσαυγίτες, 25 και 29 ετών (ο δεύτερος, πυροσβέστης), εκτός του ότι ήταν εξοπλισμένοι με μαχαίρια, είχαν αφαιρέσει και την πινακίδα από το μηχανάκι τους. Στα σπίτια τους βρέθηκαν άλλες 3 «πεταλούδες», ρόπαλα, σφαίρες πολεμικού όπλου, σφεντόνες και αεροβόλο, καθώς και μεταλλικά σφαιρίδια, αλλά και 50 προεκλογικά φυλλάδια της Χρυσής Αυγής.

Στα Πετράλωνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας για τη ρατσιστική δολοφονία, στην οποία συμμετείχαν περίπου 1000 άτομα, μετά από κάλεσμα αντιφασιστών, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΣΥΡΙΖΑ κ.ά.

Συγκέντρωση πληροφοριών: Newsroom OmniaTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο