Επιθέσεις Χρυσαυγιτών σε πολίτες.

 Ενδεικτικό είναι πως το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν δημοσιευθεί 4 τουλάχιστον βίντεο ωμών επιθέσεων ενός γνωστού μέλους της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Πλαπούτα (δεν είναι το πραγματικό του επώνυμο). Δε διστάζει μάλιστα σε ένα καταγεγραμμένο περιστατικό να πετάξει έναν άνθρωπο σε κάδο σκουπιδιών, ενώ σε άλλο να βρέξει και να χτυπήσει έναν άνθρωπο που κάθεται αμέριμνα σε ένα πεζούλι. Υπάρχει βέβαια και βιντεοσκοπημένο υλικό όπου απειλεί ευθέως ανθρώπους διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων. 

  Τα βίντεο που παραθέτουμε πρόλαβαν να αντιγραφούν και να αναδημοσιευτούν πρώτου “υψηλά ιστάμενοι” της Χρυσής Αυγής, “διατάξουν” τον πρωταγωνιστή να τα αποσύρει από το διαδίκτυο, έπειτα από σωρεία κοινωνικών αντιδράσεων που προκάλεσαν. 

 

  Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες μας ο Η.Π. “βραβεύτηκε” από το “κόμμα” του, καθώς είναι ο πρωταγωνιστής γνωστού βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, όπου εμφανίζεται να δέχεται επίθεση από νεαρούς, τη στιγμή που κρατώντας ένα γκλόπ έχει καταφύγει σε κάποιο κατάστημα καλώντας για αστυνομική βοήθεια.

  Λαμβάνοντας υπόψη οπτικοακουστικό υλικό που κυκλοφορεί ευρέως στο Διαδίκτυο, κι ακόμη ρεπορτάζ και βίντεο γνωστών ΜΜΕ, δημιουργείται, όχι παράλογα, η αίσθηση πως στη χώρα μας η Αστυνομία πολύ συχνά, όχι μόνο υποθάλπει τη δράση των όσων Ακροδεξιών Οργανώσεων υπάρχουν στη χώρα μας, αλλά κλείνει και τα μάτια σε εγκληματικές επιθέσεις εναντίον συνανθρώπων μας. 

  Εν προκειμένω, αν και υπάρχει υλικό που δείχνει τον Η.Π. να κυκλοφορεί με έναν χαρτοκόπτη πάνω του, αμφιβάλλουμε αν η Ελληνική Αστυνομία θα προχωρούσε στη σύλληψή του, σε περίπτωση ελέγχου ή απλής διαπίστωσης ότι έχει πάνω του το συγκεκριμένο αιχμηρό αντικείμενο. Ανάλογη ασυλία πάντως δεν έχει εφαρμοστεί σε περιπτώσεις ισότιμων του Η.Π. πολιτών κατά το παρελθόν.

  Για πολλούς προκύπτει το ερώτημα, ως πότε μέλη της συγκεκριμένης ακροδεξιάς παράταξης, θα συνεχίζουν ανενόχλητα το εγκληματικό τους έργο;

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments