Νεκρή στο κελί της βρέθηκε κρατούμενη στις φυλακές Ελεώνα

Φυλακές ΕλεώναΗ 50χρονη Δήμητρα Ματάλα, επί 35 χρόνια εθισμένη χρήστρια ουσιών και με βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό, βρέθηκε νεκρή στο κελί της το πρωΐ της Κυριακής, 20 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν συγκρατούμενές της και φίλοι της ίδιας και της οικογένειάς της, η Δήμητρα έπαθε κρίση άσθματος. Χωρίς διαθέσιμη φαρμακευτική αγωγή, έπεσε σε κώμα. Οι συγκρατούμενές της φώναζαν επίμονα στους δεσμοφύλακες, οι οποίοι δεν ανταποκρίθηκαν με αποτέλεσμα, όταν πια έφτασαν στο κελί, η Δήμητρα να είναι ήδη νεκρή.

Η Δήμητρα Ματάλα είχε συλληφθεί τον Ιούλιο του 2011 από την Ασφάλεια Σπάρτης για εμπορία ναρκωτικών. Στην κατοχή της είχε βρεθεί ποσότητα 30 γραμμαρίων που, όπως επισημαίνουν φίλοι της, ήταν ποσότητα που θα χρησιμοποιούσε σε διάστημα περίπου 10 ημερών. Το ιστορικό της δεν λήφθηκε υπόψη και προφυλακίστηκε, ενώ απορρίφθηκε αίτημά της για απελευθέρωση με εγγύηση.

Καθεστωτικό μέσο, αναφέρεται στον συμβάν ως εξής:

«Διατάχθηκε πειθαρχική προκαταρκτική έρευνα, για τις συνθήκες θανάτου νεαρής κρατούμενης των φυλακών Ελαιώνα, η οποία θα διεξαχθεί από τον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ειδικότερα, στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα απεβίωσε νεαρή κρατούμενη και η σορός της ήδη έχει μεταφερθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, για να εξακριβωθούν τα αίτια θανάτου.

Η κρατούμενη είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 ετών για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, καθώς έπασχε και από πνευμονοπάθεια.

Μόλις έγινε αντιληπτή η κατάστασή της, αμέσως μεταφέρθηκε στο ιατρείο των φυλακών, όπου έγινε προσπάθεια ανάνηψης, χωρίς, όμως, αποτέλεσμα.»

Πληροφορίες & φωτό: Athens IMC

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

4 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
4 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο