Ο Carlos Latuff και το σύνηθες κόλπο του αντισημιτισμού #Video

Ο Κάρλος Λατούφ είναι γνωστός σκιτσογράφος και ακτιβιστής, γεννημένος στο Ρίο Ντι Τζανέιρο, όπου και ζει μέχρι σήμερα. Έχει γίνει παγκοσμίως γνωστός από το γεγονός ότι με τα σκίτσα του υποστηρίζει τα ανθρώπινα κινήματα και τους αγώνες τους που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο. Πρόσφατα όπως γνωρίζουμε δημοσίευσε σκίτσα που καυτηρίαζαν την εκκένωση της Βίλας Αμαλίας καθώς και τις δράσεις της Χρυσής Αυγής. Τα σκίτσα του τα παρέχει δωρεάν και δεν θα τα βρει κάποιος στα καθεστωτικά ΜΜΕ.

Ο Λατούφ είναι επιπλέον γνωστός για την διαρκή και συνεχόμενη υποστήριξη του στον αγώνα των Παλαιστινίων, με τα αιχμηρά του σκίτσα έχει αφυπνίσει συχνά τον κόσμο για το Παλαιστινιακό ζήτημα και έχει δεχθεί συχνά επιθέσεις από Ισραηλινούς Σιωνιστές. Όπως ο ίδιος έχει δηλώσει “δεν είναι δυνατόν για κάποιον να μην ενστερνιστεί τον Παλαιστινιακό αγώνα όταν δει σε τι συνθήκες ζουν οι Παλαιστίνιοι κάτω από το ζυγό του ισραηλινού απαρτχάιντ”.

Σαφώς και ο Λατούφ λόγω της στάσης του αυτής και της θέσης του, δεν θα ξέφευγε από το να τον χαρακτηρίσουν αντισημίτη, γνωστή τακτική και στρατηγική,όπως έχει πει και ο ίδιος σε συνέντευξή του, (στο edromos) την οποία ακολουθούν οι φανατικοί και τυφλοί υποστηρικτές του Ισραήλ κάνοντας διαρκώς κατάχρηση στον όρο για να δικαιολογήσουν την στάση τους.

Ο Λατούφ όμως δέχτηκε πέρα από τις κατηγορίες και μια “τιμητική διάκριση” καταχωρήθηκε ως ο 3ος πιο αντισημίτης από τον ραβίνο Marvin Hier στο Simon Wiesenthal Center, το Simon Wiesenthal Center έχει έδρα του το Λος Άντζελες στην Καλιφόρνια, ιδρύθηκε το 1977 και ονομάστηκε έτσι προς τιμήν του Simon Wiesenthal ο οποίος ήταν γνωστός πολέμιος και κυνηγός των Ναζί. Είναι μια διεθνής εβραϊκή οργάνωση με στόχο την αντιμετώπιση του αντισημιτισμού, του μίσους και της τρομοκρατίας. Προασπίζεται την ασφάλεια των Εβραίων σε όλο τον κόσμο και διδάσκει τα μαθήματα του Ολοκαυτώματος για τις επόμενες γενιές.

Σε αυτή λοιπόν την οργάνωση καταχωρήθηκε ως 3ος πιο αντισημίτης ο Κάρλος Λατούφ, ο οποίος απάντησε στο γεγονός αυτό με το τρόπο που ξέρει, φτιάχνοντας ένα σκίτσο :

Η στρατηγική αυτή στο να χαρακτηρίζεται αντισημίτης όποιος πολεμάει και κατακρίνει το κράτος απαρτχάιντ του Ισραήλ είναι γνωστή και μάλιστα την έχουν παραδεχτεί (πιθανόν άθελα τους)  και οι ίδιοι οι Ισραηλινοί όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο στο οποίο πρώην Ισραηλινή υπουργός δηλώνει ξεκάθαρα και ανοιχτά πως αποτελεί βασικό τους κόλπο το οποίο χρησιμοποιούν πάντα, ώστε να δικαιολογούν τα όσα κάνουν στους Παλαιστίνιους.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=qn_2iDizfWA","width":"560","height":"315"}

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο