Συνεχίζονται οι απεργίες εργαζομένων στα ΜΜΜ

Νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό αύριο Πέμπτη, 24 Ιανουαρίου. Στάσεις εργασίας σε ΗΣΑΠ και Τραμ 12:00-16:00 και στα μπλε λεωφορεία από 11:00 έως τις 17:00.

Δικαστική απόφαση που εκδόθηκε την περασμένη Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου, έχει κρίνει την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ Βασίλης Σταθούσης, καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις και τις απειλές της κυβέρνησης ενάντια στους απεργούς της ΣΤΑΣΥ και τον βίαιο τρόπο με τον οποίο επιχειρεί να καταργήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις. Προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει μια «εκεχειρία» τριών μηνών, κατά τη διάρκεια της οποίας να τεθούν σε διάλογο τόσο τα προβλήματα των συγκοινωνιών όσο και οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Λειτουργίας στο Μετρό), Αντώνης Σταματόπουλος δηλώνει πως «τέτοιες απειλές δεν μας φοβίζουν» και προσθέτει: «Απολυμένοι είμαστε από την πρώτη ημέρα που μπήκαμε στο μνημόνιο. Έχουμε υποστεί μείωση προσωπικού από μετατάξεις και απολύσεις, μας έχουν εξαθλιώσει οικονομικά και εργασιακά, τώρα μας απειλούν και με απολύσεις».

Η ΣΤΑΣΥ ΑΕ δήλωσε για την νέα απεργία: «Η δικαιοσύνη έχει αποφανθεί. Τα περιθώρια η υπομονή εξαντλήθηκαν. Δεν πάει άλλο. Ο νόμος θα εφαρμοστεί.»

Τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς, μετά από σχετική εντολή της προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτας Φάκου, ανέλαβε να χειριστεί η υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας.

Η εντολή της εισαγγελέως είναι η έρευνα για τη διερεύνηση ενδεχόμενης διάπραξης αδικημάτων να ολοκληρωθεί μέχρι την Παρασκευή, «λόγω των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τις απεργιακές κινητοποιήσεις».

Στο πλαίσιο της έρευνας, βάσει της εισαγγελικής εντολής, θα κληθούν να εξεταστούν ως μάρτυρες μέλη της διοίκησης των εταιρειών συγκοινωνιών.

Πληροφορίες από: #rbnews

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο