Ζαρούλια, Κασιδιάρης, Μιχαλολιάκος«Τυπικά» δεκτή έγινε η νεοναζί βουλευτής Ελένη Ζαρούλια στο Συμβούλιο της Ευρώπης, μαζί με έναν Ούγγρο ακροδεξιό βουλευτή.

Παρά τις ενστάσεις βουλευτών από διάφορες χώρες και ομάδες για ρατσισμό και αντισημιτισμό της Χ.Α. (η Ζαρούλια μάλιστα είχε αποκαλέσει τους μετανάστες υπανθρώπους), το Συμβούλιο ενέκρινε τα διαπιστευτήρια της. Διευκρινίζει δε, ότι η απόφαση αυτή δεν πρέπει να ερμηνευτεί «ως έκφραση υποστήριξης ή αναγνώρισης, έστω και εμμέσως, της δράσης, των ιδεωδών, των πράξεων ή των πολιτικών τους θέσεων, που η Κοινοβουλευτική Συνέλευση καταγγέλλει κατά τα 63 έτη ύπαρξής της»

Ωστόσο, όπως και όλα τα ευρωπαϊκά όργανα κατά καιρούς, ενώ το Συμβούλιο αναφέρθηκε στις θέσεις των νεοναζί, δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τα αίτια αυτής της ανόδου ή την σχέση των πολιτικών «λιτότητας» με αυτήν.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δραγασάκης, Παπαδημούλης και Τατσόπουλος χαρακτηρίζουν «θετικό βήμα» την απόφαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς ναι μεν έγινε, για διαδικαστικούς λόγους, δεκτή η τοποθέτηση της χρυσαυγίτισσας Ελ. Ζαρούλια στο Συμβούλιο, αλλά «επί της ουσίας καταδικάζει και απομονώνει τις ρατσιστικές και φασιστικές απόψεις και ανοίγει το δρόμο για την αλλαγή των κανονισμών»

Ωστόσο, στο κείμενο δεν υπάρχει καμμιά σαφής «καταδίκη» ή «απομόνωση», πολύ περισσότερο καμμιά υπόνοια για «αλλαγή κανονισμών».

Πληροφορίες μέσω: Newsroom OmniaTV

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments