Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στη Νυρεμβέργη

Με ένα κείμενο που κλείνει με τη φράση “ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ!” η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων της Γερμανίας, καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος του νεοναζιστικού κόμματος στη Νυρεμβέργη.

Μεταξύ άλλων στην με κείμενο που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της αναφέρει: «Η «Χρυσή Αυγή» είναι ανεπιθύμητη και στη Γερμανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε.»

Παράλληλα καλεί όλους τους Έλληνες μετανάστες να απομονώσουν και να εμποδίσουν τα σχέδια της νεοναζιστικής οργάνωσης.

Ολόκληρο το κείμενο:


Η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία καταδικάζει την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης „Χρυσή Αυγή“ στη Νυρεμβέργη.

Με μεγάλη έκπληξη αλλά και αποτροπιασμό οι Κοινότητες των ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία πληροφορήθηκαν την ίδρυση παραρτήματος της νεοναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Νυρεμβέργη.

Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη προσβολή για μας ως μετανάστες, έλληνες πολίτες και ανθρώπους. Αποτελεί όνειδος για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Εξοργίζει δε και ο συμβολισμός που επιχειρείται με την επιλογή της Νυρεμβέργης, όπου ψηφίστηκαν το 1935 οι διαβόητοι ρατσιστικοί νόμοι του Γ Ράϊχ.

Ως μετανάστες έχουμε βιώσει και πολεμήσει τις κοινωνικές αντιλήψεις και τις οικονομικές πολιτικές που διακρίνουν τους ανθρώπους με βάση την εθνικότητα. Δεν ξεχνούμε τις δολοφονίες Ελλήνων από γερμανούς νεοναζί (2003-2005) και τον παλιότερο όρο βρωμοέλληνες. Εισπράττουμε έτσι τις δολοφονικές επιθέσεις της νεοφασιστικής αυτής συμμορίας σαν να στρέφονται προς εμάς και τα παιδιά μας.

Ως έλληνες πολίτες, κομμάτι μιας κοινωνίας που ταλανίζεται από μια πολύπλευρη κρίση, αρνούμαστε να δεχθούμε ως λύση τη βία, τον ολοκληρωτισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Ως άνθρωποι, ιδίως από μια ήπειρο που το παρελθόν της σημαδεύτηκε από τα φρικτά εγκλήματα του ναζισμού, έχουμε χρέος να μην επιτρέψουμε τη διάδοση της ιδεολογίας του ρατσισμού και του μίσους.

Η «Χρυσή Αυγή» είναι ανεπιθύμητη και στη Γερμανία, όπως ανεπιθύμητη είναι ήδη στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία. Ο εθνικισμός και η έχθρα προς το διαφορετικό δεν έχουν θέση σε καμία μεταναστευτική κοινότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουμε όλα τα νομικά μέσα και τη μαζική μας φυσική παρουσία για να τη σταματήσουμε.

Καλούμε όλο τον Ελληνισμό να σταθεί εμπόδιο και να απομονώσει κάθε προσπάθεια ανάπτυξης του νεοναζισμού. Κάθε απόπειρα προπαγανδισμού βίας, μισαλλοδοξίας και κοινωνικού κανιβαλισμού πρέπει να πέσει στο κενό. Ειδάλλως θα είμαστε συνυπεύθυνοι.

Σήμερα 27 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης για τα θύματα του ναζισμού ας θυμηθούμε ότι:

Κάποτε… κάποιοι… δεν ήταν αριθμοί, δεν ήταν θύματα… ήταν ΑΝΘΡΩΠΟΙ σαν εμάς, σαν εσάς, σαν τους διπλανούς μας… ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ είχαν ονόματα, όνειρα, ελπίδες….

Ας μη πάει χαμένη η θυσία τους!

ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΑΖΙΣΜΟΣ!.

Newsroom OmniaTV

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Χρήστος Μπαϊραμίδης
Δεν εκπροσωπώ και δεν εκπροσωπούμαι. Telegram: Bairamidis
Μετάβαση στο περιεχόμενο