Επεισόδια και συλλήψεις στο υπουργείο Εργασίας

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=8tJdHTQYlLw","width":"560","height":"315"}

Κατάληψη στο γραφείο του υπουργού Εργασίας πραγματοποίησαν, λίγο μετά τις 11 το πρωΐ, μέλη του ΠΑΜΕ.

prosagwges_PAMEΣτο σημείο μετέβησαν δυνάμεις των ΜΑΤ, οι οποίες και επενέβησαν προσάγοντας όσους βρίσκονταν στο γραφείο του υπουργού, ενώ επιτέθηκαν εναντίον των συγκεντρωμένων στην είσοδο επί της Σταδίου με χρήση φυσικής βίας και χημικών.

Την ίδια ώρα, είχαν προγραμματίσει παρέμβαση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Σταδίου η «Συνέλευση ανέργων/εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία» και το «Σωματείο Βάσης Εργαζόμενων σε ΜΚΟ», προκειμένου να καταθέσουν μαζικά καταγγελίες για τις συνθήκες εργασίας σε ΜΚΟ και φορείς κοινωφελούς εργασίας. Ωστόσο, εμποδίστηκαν και αυτοί από τα ΜΑΤ και παρέμειναν με τα συγκεντρωμένα μέλη του ΠΑΜΕ.

Από την επίθεση των ΜΑΤ, 2 διαδηλωτές διακομίστηκαν με ασθενοφόρα, από τους οποίους ο ένας είχε χτυπηθεί στο κεφάλι και παρέμενε αναίσθητος. Το ΚΚΕ κατήγγειλε «μπουκάρισμα» ασφαλιτών στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες, με σκοπό να μάθουν τα ονόματά τους.

Την επίθεση των ΜΑΤ κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ, που αναφέρει ότι χτυπήθηκαν δύο βουλευτές τους.

Οι 35 προσαχθέντες μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ, όπου περισσότεροι από 1500 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε συμπαράσταση. Το απόγευμα έγινε γνωστό ότι οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις για αντίσταση κατά της αρχής, φθορές, διατάραξη οικιακής ειρήνης και εξύβριση.

Ο ΣΚΑΪ δημοσίευσε φωτογραφίες από το γραφείο του υπουργού Εργασίας με πεταμένους φακέλους και αναποδογυρισμένα γραφεία, τις οποίες το ΚΚΕ κατήγγειλε ως «κατασκευασμένες».

Φωτό: @katina_ki

Πληροφορίες από @doleross, @erg_deltio, #rbnews

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο