Παραδοσιακό σεπούκου*

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Αναδημοσίευση από το blog La Scapigliata

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Λέει ότι κάνω λάθος και τα ερμηνεύω όπως θέλω. Μπορεί.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Η πραγματικότητα είναι μόνο δικιά σου, που λένε οι μεταμοντερνισταί ή κάτι τέτοιο. Κάπως έχουν δίκιο. Αρκεί να μην το λέγανε πραγματικότητα, αλλά τρόπο που βλέπεις την πραγματικότητα.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Τώρα κάνω μάθημα.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Και εγώ προσπαθώ να ξεράσω στο χαρτί.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Όταν έχεις φάει κάτι χαλασμένο και σου διαλύει το στομάχι, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βάλεις δάκτυλο στο στόμα και να κάνεις εμετό.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Λες να δουλεύει και με το μυαλό;

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Λέει ότι έχω ενέργεια. Να ασχοληθώ με την πολιτική. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα από όσα λέω. Μάλλον δεν τα εξηγώ πολύ καλά. Σίγουρα δεν τα εξηγώ καλά. Τί θέλω να πω;

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Σήμερα ο σένσει έκανε το συνηθισμένο του δεξιό κήρυγμα. Συνήθως τον αντέχω. Είναι καλή άσκηση υπομονής. Δεν τσακώνομαι μαζί του. Αν ήταν Έλληνας θα είχαμε πιαστεί μαλλί με μαλλί εδώ και καιρό. Αλλά σήμερα δεν άντεξα να μη βγάλω μια διαφωνία. Με φρίκαρε.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Άκους εκεί να υπερασπιστεί το μαλάκα τον γιαπωνέζο τον υπουργό. [1] Δεν ήθελε λέει να πει να πεθαίνουν οι γέροι. Είναι πολλά τα έξοδα στο νοσοκομείο λέει για τους χρόνια πάσχοντες. Και οι οικογένειες τους επωμίζονται το κόστος και αυτοκτονούνε. Αν η ευθανασία ήταν νόμιμη δεν θα γινόταν αυτό. Τί;;;; Μόνο εγώ φρίκαρα εκεί μέσα. Οι άλλοι το βρήκαν λογικό.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">alt

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Γιατί εγώ βρίσκω παράλογο αυτό που οι άλλοι βρίσκουν λογικό; Κάτι πάει στραβά μαζί μου;

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Οι δημοσιογράφοι είναι πληρωμένοι του σοσιαλιστικού κόμματος που θέλουν να δυσφημούν τη δεξιά λέει. Αυτοί οι σοσιαλιστές είναι λαμόγια σαν το δικό μας το ΠΑΣΟΚ λέει.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">“Μα δεν πρέπει να αυτοκτονούν άνθρωποι για οικονομικούς λόγους” ψέλλισα “έπρεπε η περίθαλψη να είναι δωρεάν”. “Και που θα βρεθούν τα λεφτά;” μου λέει “και εσείς το ίδιο πρόβλημα δεν έχετε;” “Ε τότε να κάνουμε όλοι μαζικές αυτοκτονίες αν είναι έτσι” και δεν απάντησε.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">“Κάποτε η Ιαπωνία ήταν σαν σοσιαλιστική χώρα. Στην ιαπωνική εταιρεία οι προαγωγές πήγαιναν με τα χρόνια υπηρεσίας και την ηλικία. Τώρα αναπαράγεται το αμερικανικό μοντέλο.”

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Δεν θέλει και το αμερικανικό μοντέλο. Η Ιαπωνία είναι προτεκτοράτο της Αμερικής. Τους αναγκάζουν να αγοράζουν Αμερικανικά Ομόλογα.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Αλλά ένας γαμωυπουργός που λέει να αυτοκτονούν οι γέροι για οικονομικούς λόγους δεν μπορεί να κάνει ένα πατροπαράδοτο σεπούκου, έτσι για την τιμή. Δεν το βλέπει σαν δικιά του ευθύνη να βρει λεφτά για την υγεία. Βλέπει την ευθύνη των ηλικιωμένων προς την οικογένεια τους μόνο. Και ξέρουν οι Ιάπωνες από ευθύνη. Την αναλαμβάνουν πλήρως, χωρίς να διαμαρτύρονται. “Κάνω ότι καλύτερο μπορώ” “Κάνω ότι καλύτερο μπορώ”.  Και ο υπουργός είμαι σίγουρη ότι κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">Εγώ γιατί τσαντίζομαι; Αυτά συμβαίνουν μακριά σε μια άλλη χώρα, με εξωτική νοοτροπία σε σχέση με τη δικιά μας. Αυτά δε συμβαίνουν εδώ.

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;"> Πώς από το στομάχι κατέληξα στο σεπούκου; Να ανησυχήσω;

#4e4e4e; font-family: 'Myriad Pro', 'Trebuchet MS', Helvetica, Arial, sans-serif;">*#0071bb; outline: none;">Σεπούκου είναι η προφορά ον ή κινέζικη προφορά των ιδεογραμμάτων 切腹, που στη Δύση καθιερώθηκαν να ονομάζονται χαρακίρι. Κατά μία άλλη εκδοχή και οι δύο προφορές χρησιμοποιούνταν στην Ιαπωνία, απλά το χαρακίρι είναι η λαϊκή ιαπωνική προφορά και το σεπούκου η λόγια.

[1] Guardian : Let elderly people ‘hurry up and die’, says Japanese minister

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο