Επικοινωνιακά παιχνίδια με τον κατώτατο μισθό

Χθες, Τρίτη, ο γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών, Γιώργος Μέργος, δήλωσε σε ομιλία που παραχώρησε κατά τη γενική συνέλευση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών, ότι «ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα παραμένει σε υψηλά επίπεδα», υπογραμμίζοντας πως το εν λόγω ζήτημα «πρέπει να το προσέξουμε στην ανάπτυξη».

Η δήλωση προκάλεσε σειρά αντιδράσεων, καθώς θεωρήθηκε προαναγγελία πρόθεσης της κυβέρνησης να μειώσει κι άλλο τον κατώτατο μισθό, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 586€ μικτά μηνιαίως.

Ο υπουργός εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, διέψευσε ότι υπάρχει τέτοια πρόθεση, λέγοντας «δεν τίθεται θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού». Ωστόσο, σε ερώτηση που έκαναν οι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής (ΣΥΡΙΖΑ) και Κώστας Πουπάκης (ΝΔ), ο αρμόδιος γιατα οικονομικά επίτροπος, Όλι Ρεν, απάντησε ότι «αναθεώρηση του συστήματος όσον αφορά τον ελάχιστο μισθό προβλέπεται για το 2014, με στόχο να βελτιωθεί και να γίνει πιο αποτελεσματικό όσον αφορά την αύξηση της απασχόλησης και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας», επιβεβαιώνοντας έτσι τις υποψίες ότι η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού έχει ήδη προαποφασιστεί στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής.

Ο Γ. Μέργος, απαντώντας στις κατηγορίες που δέχτηκε ότι παίρνει τρεις μισθούς (ως καθηγητής, γ.γ υπουργείου και σύμβουλος στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), χαρακτήρισε «λαϊκισμό» αυτές τις κατηγορίες και ενημέρωσε με ανακοίνωσή του ότι παίρνει μόνο δύο (ως γ.γ. υπουργείου και ως σύμβουλος στο ΤΧΣ), καθώς έχουν ανασταλεί τα καθηγητικά του καθήκοντα.

Newsroom OmniaTV

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο