10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ σκοτώνει 10 αμάχους Αφγανούς

«Οι ξένες δυνάμεις πραγματοποίησαν την επίθεση από μόνες τους χωρίς να μας ενημερώσουν”, δήλωσε ο κυβερνήτης Kunar Fazlullah Wahidi στο Reuters.

Τέσσερις μαχητές Ταλιμπάν φέρεται επίσης να σκοτώθηκαν στην επιδρομή ή σε συναφείς επιδρομές στην περιοχή του Shigal, στην επαρχία Κουνάρ.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών, οι επιθέσεις και οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ έχουν σκοτώσει εκατοντάδες παιδιά τα τελευταία χρόνια, ” κυρίως λόγω έλλειψης προληπτικών μέτρων και αδιάκριτης χρήση βίας”.

Περιγράφοντας την έκθεση του ΟΗΕ, η Ένωση για την Πολιτική Ελευθερία των Αμερικανών ανέφερε πως, “εκατοντάδες παιδιά έχουν σκοτωθεί σε επιθέσεις και βομβαρδισμούς από τις στρατιωτικές δυνάμεις των ΗΠΑ , και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τις δολοφονίες δεν έχουν ακόμα λογοδοτήσει, ακόμη και αν ο αριθμός των παιδιών που έχουν σκοτωθεί διπλασιάστηκαν μέσα σ’ ένα χρόνο( 2010 – 2011). “

Ορισμένοι αξιωματούχοι του αμερικανικού στρατού ενοχλούνται από την κριτική που λαμβάνουν όταν σκοτώνονται ή τραυματίζονται παιδιά στο Αφγανιστάν εξαιτίας των αμερικανικών επιχειρήσεων, υποστηρίζοντας ότι είναι δίκαιο να σκοτώνονται παιδιά από τη στιγμή που οι αντάρτες τα επιστρατεύουν για να βάζουν βόμβες.

“Έτσι, εκτός από το να ψάχνουμε μόνο για ενήλικες μαχητές, ψάχνουμε επίσης για παιδιά με πιθανή εχθρική πρόθεση”, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Marrion Carrington.

Την Τρίτη το βράδυ, ο Πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε την αποχώρηση έως και 34.000 στρατιωτών μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, προσθέτοντας ότι η στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν θα συνεχιστεί και μετά το 2014.

ΠΗΓΗ: antiwar

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Angela Z. Ioannidou
We have to talk about liberating minds as well as liberating society. Angela Davis
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο