Μήνυμα προς τον κόσμο του Παλαιστίνιου απεργού πείνας Samer Issawi (#Video)

Ο Samer Tariq Issawi, είναι γεννημένος στις 16 Δεκεμβρίου του 1979 στην πόλη Issawiyeh (στα βόρειοανατολικά της Ιερουσαλήμ) είναι Παλαιστίνιος πολίτης, ακτιβιστής και μέλος του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Στις 15 Απριλίου του 2002, ο Samer συνελήφθη από τον ισραηλινό στρατό στη Ραμάλα κατά τη διάρκεια της εισβολής του Ισραηλινού στρατού σε πολλές πόλεις της Δυτικής Όχθης, που ονομάστηκε από το Ισραήλ “Επιχείρηση Αμυντική Ασπίδα”. Ο Samer καταδικάστηκε σε τριάντα χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της κατοχής όπλων και τη δημιουργία στρατιωτικών ομάδων στην Ιερουσαλήμ.

Σχεδόν 10 χρόνια αργότερα, τον Οκτώβριο του 2011, o Samer απελευθερώθηκε μαζί με άλλους 1.027 Παλαιστινίους κρατούμενους, ως αποτέλεσμα της διαμεσολάβησης της  Αιγύπτου ώστε να πραγματοποιηθεί η συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και της ισραηλινής κυβέρνησης για την επιστροφή του Ισραηλινού στρατιώτη Gilad Shalit . Ωστόσο, στις 7 Ιουλίου του 2012, ο Samer συνελήφθη εκ νέου κοντά στο παλαιστινιακό χωριό Hizma, μια περιοχή μέσα στα όρια του δήμου της Ιερουσαλήμ. Το Ισραήλ υποστήριξε ότι ο Samer έσπασε τους όρους της αποφυλάκισής του, φεύγοντας από την Ιερουσαλήμ.

Ο Issawi βρίσκεται σε απεργία πείνας από τις 29 Ιουλίου του 2012.

«Σώστε τον Samer, πεθαίνει»: Ο Samer Issawi και τα δεινά των Παλαιστινίων απεργών πείνας

Βρίσκεται σε απεργία πείνας εδώ και έξιμιση  μήνες. Η μεγαλύτερη απεργία πείνας του Γκάντι ήταν 21 ημέρες.

O Bobby Sands μέλος του IRA και εννέα άλλo ιρλανδoί  απεργοί πείνας πέθαναν το 1981 μετά από απεργίες που διήρκησαν 46 με 73 ημέρες.

Τα εσωτερικά όργανα του Issawi  αρχίζουν να καταρρέουν , δεν μπορεί πλέον να περπατήσει, πάσχει από απώλεια της όρασης και κάνει εμετούς με αίμα, βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη κατάσταση και είναι όλο και πιο κοντά στο θάνατο. Έχει χάσει πάνω από το μισό του βάρους του σώματος του.

Μια από τις βασικές ιδέες πίσω από τέτοιες μη βίαιες αντίστασεις είναι η ευαισθητοποίηση του κόσμου ώστε να ασκήσει πίεση για λογαριασμό του πάσχοντα.

Ωστόσο, τα ειδησεογραφικά πρακτορεία των ΗΠΑ δεν καλύπτουν την απεργία πείνας του Issawi.  Φαίνεται ότι το Associated Press δεν έχει αναφέρει ούτε μια είδηση ​​για την απεργία πείνας του Issawi και αρνείται να απαντήσει σε ερωτήματα σχετικά με το θέμα.

Μήνυμα από τον Samer el Issawi, 209η ημέρα απεργίας πείνας 

( Επίσης, να προσθέσουμε ότι ο αδερφός του συνελήφθη και αυτός πριν δυο μέρες στο σπίτι τους .)

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ SAMER AL-ISSAWI – 16.02.13

“Στρέφομαι με θαυμασμό προς τις μάζες του ηρωικού παλαιστινιακού λαού μας, την παλαιστινιακή ηγεσία μας, όλες τις δυνάμεις, τα κόμματα και τα εθνικά θεσμικά όργανα. Τους χαιρετίζω που στέκονται όρθιοι δίπλα στον αγώνα μας για να υπερασπιστούμε το δικαίωμά μας για ελευθερία και αξιοπρέπεια.

Αντλώ τη δύναμή μου από τους ανθρώπους μου, από όλους τους ελεύθερους ανθρώπους στον κόσμο, από τους φίλους και τις οικογένειες των κρατουμένων που συνεχίζουν μέρα και νύχτα να φωνάζουν για την ελευθερία και τον τερματισμό της κατοχής.

Η υγεία μου επιδεινώθηκε δραματικά και  βρίσκομαι ανάμεσα στη ζωή και το θάνατο. Το αδύναμο σώμα μου καταρρέει, αλλά εξακολουθεί να είναι σε θέση να είναι υπομονετικό και να συνεχίζει τον αγώνα. 

Το μήνυμά μου είναι ότι θα συνεχίσω μέχρι το τέλος, μέχρι την τελευταία ρανίδα του σώματός μου, μέχρι τον θάνατο. Ο θάνατος είναι μεγάλη τιμή για μένα σε αυτή τη μάχη. Ο θάνατός  μου είναι η τελευταία μου βόμβα στην αναμέτρησή μου με τους τυράννους και τους δεσμοφύλακες, ενάντια στο πρόσωπο της ρατσιστικής πολιτικής της κατοχής, που εξευτελίζει τους ανθρώπους μας και ασκεί εναντίον μας όλα τα μέσα της καταπίεσης και της καταστολής.

Λέω στους ανθρώπους μου: Είμαι ισχυρότερος από το στρατό κατοχής και τους ρατσιστικούς του νόμους. Εγώ ο  Samer al-Issawi, ο γιος της Ιερουσαλήμ, σας λέω την τελευταία επιθυμία μου ότι, σε περίπτωση που πεθάνω, θα μεταφέρετε την ψυχή μου σαν μια κραυγή για όλους τους κρατούμενους, άντρες και γυναίκες, μια κραυγή για την ελευθερία, τη χειραφέτηση και την σωτηρία από τον εφιάλτη των φυλακών και το σκληρό σκοτάδι τους.

Η μάχη μου δεν έχει σκοπό μόνο την ατομική μου ελευθερία. Η μάχη που δίνεται από εμένα και από τους ηρωικούς συντρόφους μου τον Tariq, τον Αϊμάν και τον Ja’affar, είναι μάχη όλων μας, είναι η μάχη του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και στις φυλακές της. Στόχος μας είναι να είναι ελεύθερος και κυρίαρχος ο Παλαιστινιακός λαός σε μια ελεύθερη χώρα και στην ευλογημένη Ιερουσαλήμ μας. 

Οι αδύναμοι χτύποι της καρδιάς μου αντλούν επιμονή και δύναμη από εσάς, τους υπέροχους ανθρώπους. Τα μάτια μου, που άρχισαν να χάνουν την όρασή τους, αντλούν το φως τους  από την αλληλεγγύη και την υποστήριξή σας για μένα. Η αδύναμη φωνή μου παίρνει τη δύναμή της από τη φωνή σας που είναι πιο δυνατή από ό, τι η φωνή του φύλακα και υψηλότερη από τα τείχη.

Είμαι ένας από τους γιους σας, ανάμεσα σε χιλιάδες γιους που είναι κρατούμενοι, και υποφέρουν ακόμα στις φυλακές, περιμένοντας  να έρθει ένα τέλος για την δύσκολη θέση τους, ένα τέλος στους πόνους και τα βάσανα των οικογενειών τους.

Οι γιατροί μου είπαν ότι έχω υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, λόγω της διαταραχής των κτύπων της καρδιάς μου, την έλλειψη της ζάχαρης και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Το σώμα μου είναι διαρκώς παγωμένο και δεν μπορώ να κοιμηθώ λόγω του συνεχιζόμενου πόνου. Όμως, παρά την τεράστια κούραση και τους χρόνιους πονοκεφάλους, καθώς κινούμαι στην καρέκλα μου, προσπαθώ να μαζέψω όλες τις δυνάμεις μου για να συνεχίσω τον δρόμο ως το τέλος. 

Δεν υπάρχει επιστροφή, μόνο η νίκη μου, γιατί είμαι αυτός που έχει το ΔΙΚΙΟ και η κράτησή μου είναι άκυρη και παράνομη.

Μην φοβάστε για την καρδιά μου αν θα σταματήσει, μην φοβόμαστε για τα χέρια μου αν θα παραλύσουν. Είμαι ακόμα ζωντανός σήμερα και αύριο και μετά το θάνατο, επειδή η Ιερουσαλήμ ρέει στο αίμα μου, στην αφοσίωση μου και στην πίστη μου.

Παλαιστίνη 16/02/2013 “

(πηγή :http://occupiedpalestine.wordpress.com/2013/01/19/freesamer-join-the-online-global-action-for-palhunger-striker-samer-issawi-follow-samerissawi1/)

                                                                      

Στο παρακάτω βίντεο βλέπουμε την τραγική έκκληση της μητέρας του Samer στον κόσμο να ενδιαφερθεί για την κατάσταση του γιου της καθώς και εικόνες από το δικαστήριο όπου είχε μεταφερθεί ο Παλαιστίνιος απεργός πείνας και οι Ισραηλινοί στρατιώτες με βία τον εμπόδισαν να πιάσει έστω και το χέρι της μητέρας του.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=OamRRv_jIik","width":"560","height":"315"}

 

 

Eπιπλέον στο ακόλουθο βίντεο υπάρχουν οι τρόποι και οι οργανώσεις στις οποίες μπορουμε να απευθυνθούμε ώστε να απαιτήσουμε  και να βοηθήσουμε για την απελευθέρωσή του:

{"video":"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pxa28OiuEP4","width":"560","height":"315"} 

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
Μετάβαση στο περιεχόμενο