Σκουριές: επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός και κατασκευή κατηγοριών εναντίον κατοίκων

Τα ξημερώματα της Κυριακής πραγματοποιήθηκε εμπρηστική επίθεση στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στην περιοχή Σκουριές του όρους Κάκαβος της Χαλκιδικής.

Μια ομάδα ατόμων κατάφερε επιτυχώς να εισέλθει στο εργοτάξιο και να κάψει οχήματα, μηχανήματα και κοντέινερ με γραφεία της εταιρείας.

b2ap3_thumbnail_4.jpgb2ap3_thumbnail_5.jpg

b2ap3_thumbnail_2.jpgb2ap3_thumbnail_3.jpg

Οι φύλακες του εργοταξίου, φαίνεται ότι αρχικά προσπάθησαν να αποτρέψουν τον εμπρησμό του εργοταξίου, ωστόσο εγκατέλειψαν την προσπάθεια και αργότερα ειδοποίησαν την αστυνομία.

4 από τους φύλακες διακομίστηκαν στο Κέντρο Υγείας στο Παλαιοχώρι, απ’ όπου ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου και νοσηλεύτηκε για «εκδορές και επιφανειακά, πλην όμως όχι επικίνδυνα, τραύματα», όπως δήλωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου.

Οι καταθέσεις που έδωσαν οι φύλακες στην αστυνομία, καταλήγουν όλες με την ίδια, πανομοιότυπη φράση (διατηρείται η ορθογραφία του πρωτοτύπου):

«… και τέλος θεωρώ ως ηθικούς αυτοργούς των επεισοδείων τους α) ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Αποστόλη, β) ΤΟΣΚΑ Λάζαρο και γ) ΚΑΔΟΓΛΟΥ Μαρία, διότι ο (α) πριν λίγο καιρό στην Κομοτηνή δήλωσε ότι είναι κατά της μεταλευτικής δραστηριότητας και με τον αγώνα που θα κάνει δεν τον ενδιαφέρει αν χαθούνε ανθρώπινες ζωές, ο (β) διότι είναι παρόν σε κάθε διαδήλωση που γίνεται κατά της εταιρείας και η (γ) διότι διαμέσου της ιστοσελίδας που διαχειρήζεται προτρέπει τον κόσμο σε διαμαρτυρίες κατά της εταιρείας. Τίποταάλλο δεν έχω να πω γράμματα γνωρίζω και υπογράφω.»

katatheseis.png

Ολόκληρη η κατάθεση ενός από τους σεκιουριτάδες (κλικ για μεγέθυνση):

b2ap3_thumbnail_olokliri-katathesi.jpg

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδιας μετέβη στην Χαλκιδική το πρωΐ της Δευτέρας και «απαίτησε συλλήψεις».

Από το απόγευμα της Κυριακής, η αστυνομία προέβη σε τυφλές προσαγωγές κατοίκων από τα γύρω χωριά, ενώ σε μια περίπτωση καταγγέλλεται πως πήραν δακτυλικά αποτυπώματα και δείγμα DNA από ένα προσαχθέντα, πράγμα παράνομο.

Ένας από τους κατονομαζόμενους ως «ηθικοί αυτουργοί» από τους σεκιουριτάδες συνελήφθη και την Δευτέρα αφέθηκε ελεύθερος μετά τη διαδικασία του αυτοφώρου. Η προκαταρκτική έρευνα θα συνεχιστεί και ο ίδιος θα ξανακληθεί να καταθέσει.

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

1 ΣΧΟΛΙΟ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
1 Σχόλιο
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο