Ηθικός αυτουργός

Hθικός αυτουργός είναι εκείνος που σχεδιάζει ένα αδίκημα και παρακινεί κάποιον να το τελέσει και που μπορεί ο ίδιος να μην παρευρίσκεται στην τέλεση του αδικήματος με τη φυσική του παρουσία.

Μάλιστα αυτή είναι η επεξήγηση που δίνει το λεξικό για τον ηθικό αυτουργό. Δυστυχώς το λεξικό μας έδωσε να καταλάβουμε την ερμηνεία αλλά δε μπορεί να μας παρέχει και την ορθή κρίση για το που και πως θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε αυτή την έκφραση.

Λόγω του ότι την ακούμε συνεχώς να επαναλαμβάνεται από τα χείλη των πληρωμένων εντολοδόχων των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης, δε θα πρέπει φυσικά να μας γίνει και συνήθεια και να την χωνεύουμε με τόση ευκολία. Το εναντίον δηλαδή, θα πρέπει να ψαχτούμε λιγάκι παραπάνω και να δούμε τα πραγματικά αίτια χρήσης αυτής αλλά και τι προσπαθεί ο εκάστοτε κειμενογράφος, προπαγανδιστής να αποκομίσει από αυτή.

Έσπευσαν τα κρατικοδίαιτα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, των οποίων τα αφεντικά πλουτίζουν από κρατικές δουλειές και οι διαφημίσεις του κρατικού ταμείου πρόσκεινται σε αυτά τα έντυπα, να αναδείξουν ένα περιστατικό που έγινε στις Σκουριές της Χαλκιδικής. Ένα πολύπαθο τόπο, ενός αρχαίου δάσους με απαράμιλλη ομορφιά και φυσικά μέρος χωρίς ιδιαίτερα οφέλη από τον τουρισμό.

Εκεί λοιπόν εδώ και καιρό συντελείται ένα μεγάλο σφάλμα, ένα λάθος που θα το μετανιώσουμε όλοι πικρά, ειδικά αυτοί οι οποίοι ζούμε πλησίον της περιοχής αυτής και έχουμε τη χαρά να απολαμβάνουμε τον συγκεκριμένο τόπο, ως ευλογία που μπορούμε να χαρούμε όπως και όποτε θέλουμε. Αυτό βέβαια ανήκει στο παρελθόν, διότι άλλαξαν πολλά σε αυτή τη μικρή γωνιά του κόσμου.

Ξεκίνησε η καταστροφή ενός δάσους, ενός τόπου ολάκερου, για να πλουτίσει ένας συγκεκριμένος εργολάβος. Προσπαθώντας ν α λάβει άλλοθι με τα ψίχουλα που θα πετάξει σε μερικές εκατοντάδες εργάτες, ανταλλάσσοντας την ίδια τους τη ζωή, την υγεία, με μερικά ευρώ και ίσως και λίγα καυσόξυλα από τον ίδιο τους τον τόπο. Δημόσιοι δρόμοι χωρίστηκαν, σιδερόφρακτες υψώθηκαν στο βουνό και οριοθέτησαν το δάσος που αν και κληρονομιά όλων μας, αποφασίστηκε από κάποιος μια βραδιά, ότι μπορούν να ξεπαστρέψουν.

Ποιος κερδίζει άραγε από όλα αυτά, αυτοί που αντιτάσσονται στην εξαφάνιση του δάσους και του τόπου η αυτοί που προσφέρουν μερικά μεροκάματα ως αντάλλαγμα για την αλλοτρίωση του. Κάποιοι δε τα ζυγίσανε καλά, μετράνε τα πολύτιμα ευρώ που εξοικονομούν τώρα στον καιρό της κρίσης αλλά όταν θα τελειώσει η δουλειά και τους ξεζουμίσουν σαν λεμονόκουπα, δε θα τους μείνει μήτε μέρος να ζήσουν αλλά ούτε και δουλειά.

Και για να επανέλθω πάλι στους ηθικούς αυτουργούς που πλημμύρισαν τις οθόνες μα και τις ζωές μας, ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτούς που πρωτοστατούν και φυσικά τα γνωρίζουν όλα. Ασχέτως αν δεν έχουν βγει ποτέ από το καβούκι τους, βολεμένοι στις δουλειές και στα σπίτια τους, απλά αποφασίζουν για εμάς, πριν από εμάς.

Πάσχος 1

Πασχος 2

Πορδοσάλτες

Screenshot_21

Αδωνιδος

Σκουργιες

Αυτοί που ξέχασαν να δείξουν την ίδια ευαισθησία όταν οι δυνάμεις καταστολής εκτόξευαν βομβίδες κρότου-λάμψης μέσα στο δάσος με τον κίνδυνο της πυρκαγιάς, όταν ψέκαζαν με χημικά ανυπεράσπιστες γυναίκες, όταν οι σεκιουριτάδες της εταιρείας φρόντιζαν να δείχνουν την πυγμή τους στον παράνομα και αντισυνταγματικά φραγμένο δρόμο από την εταιρεία τους. Δυστυχώς έχουμε ακόμα πολλά επεισόδια να δούμε σε αυτό το σενάριο της ζωής μας.

Τα πολλά λόγια είναι φτώχια, εξάλλου από δαύτη έχουμε μπόλικη καθώς επιτρέψαμε σε όλους αυτούς να διαφεντεύουν τις τύχες μας και να μας εξουσιάζουν. Ας είναι το τελευταίο ψέμα που θα πιστέψουμε, ο πόλεμος λάσπης τους δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Ας αναλογιστούμε απλά ποιοι είναι όλοι αυτοί οι οποίοι προσπαθούν να  διαμορφώσουν την άποψη μας, να καθοδηγήσουν τον τρόπο σκέψης μας και τι ακριβώς επιζητούν.

Σήμερα Σκουριές – Κιλκίς – Αλεξανδρούπολη – Κομοτηνή…..αύριο σπίτι σου…

Υ.Γ. Η διαφημιστική πίτα μεγάλη, έτσι αγοράζεις σιωπή και συνενοχή για τα εγκλήματα σου.

http://freesisyfos.wordpress.com/2013/02/18/%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CF%8C%CF%82/

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

2 ΣΧΟΛΙΑ

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
2 Σχόλια
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο