Μην τα περιμένεις όλα από τους ήρωες!

Υπάρχει η αντίληψη πως οι άνθρωποι που θεωρούμε σήμερα ήρωες ήταν κάτι παραπάνω από εμένα κι εσένα. Κι όμως αυτό είναι ένα μεγάλο ατόπημα. Οι φερόμενοι ως «ήρωες» δεν ήταν τίποτε άλλο από ανθρώπους σαν εμένα κι εσένα που έτρωγαν, κοιμόντουσαν, φοβόντουσαν, πονούσαν, αρρώσταιναν κ.ο.κ.

Η μόνη διαφορά ενός ήρωα από τους άλλους είναι πως αυτός έχει πάρει την απόφαση να δράσει ώστε να αλλάξει κάποια κατάσταση. Είναι τόσο απλό, αλλά αν είναι να κάνεις κάτι τέτοιο πρέπει πρώτα να καθορίσεις το τι θέλεις ν’ αλλάξεις. Εμένα για παράδειγμα μ’ ενοχλεί η δουλοπρέπεια, ο δεσποτισμός, η αδικία και πολλά άλλα που  φαντάζομαι πως ενοχλούν κι εσένα. Βεβαίως μ’ ενοχλεί και που ο γείτονας αφήνει τα σκουπίδια του μπροστά στην πόρτα μου, μ’ ενοχλεί που αυτοκίνητα παρκάρουν στους ποδηλατοδρόμους ή σε διαβάσεις πεζών κ.ο.κ.

Κάποιος μπορεί να σκεφτεί «τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους;». Κι όμως έχουν! Αν λοιπόν μέχρι σήμερα «κοιτούσες τη δουλειά σου» θα ήταν άδικο και παράλογο να σου ζητηθεί να σώσεις αύριο τον πλανήτη! Έτσι, ίσως θα ήταν ευκολότερο να ξεκινήσεις πρώτα από τα πιο απλά όπως το να κάνεις την Επανάστασή σου στα απλά καθημερινά πράγματα που σ’ ενοχλούν, διορθώνοντας ταυτόχρονα αυτά που κάνεις κι εσύ ο ίδιος.

Ο στίβος μάχης ενός «ήρωα» πρέπει να είναι η καθημερινότητα. Διαφορετικά θα πρέπει να περιμένουμε το πλήρωμα του χρόνου. Κι όσο εμείς θα περιμένουμε, κάποιοι πραγματικοί ήρωες θα δίνουν τις ζωές τους για ‘κείνους και για ‘μας.

Ίσως πάλι να μην είμαστε όλοι φτιαγμένοι για ν’ αλλάξουμε τον κόσμο προς το καλύτερο. Σε κάθε περίπτωση όμως πρέπει να γνωρίζουμε σε ποια πλευρά θέλουμε να είμαστε.

Εσύ σε ποια πλευρά θέλεις να βρίσκεσαι;

Arkan

http://thearkanproject.com/

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο