Απεργιακές διαδηλώσεις 20 Φεβρουαρίου 2013

Γενική απεργία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σήμερα Τετάρτη.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Αθήνα πραγματοποιούνται στις 10:30 στην Ομόνοια από το ΠΑΜΕ, στις 11 στο Μουσείο από τα πρωτοβάθμια σωματεία και στο Πεδίον του Άρεως από ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ.

Επικαιροποιημένες νομικές συμβουλές: http://www.left.gr/article.php?id=12139

Αθήνα

Κλειστοί είναι από το πρωΐ, κατόπιν εντολής της αστυνομίας, οι σταθμοί μετρό Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη και Ευαγγελισμός. Ανοιχτός προς το παρόν ο σταθμός Ομόνοια. Τα λεωφορεία θα κυκλοφορούν από τις 9πμ έως τις 9μμ.

Τρακτέρ στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια. Η αστυνομία ζήτησε να απομακρυνθούν, μετά από παρέμβαση του ΚΚΕ ο αττικάρχης απάντησε ότι μπορούν να παραμείνουν αλλά όχι και να συμμετάσχουν στην πορεία.

12:53: Όλα τα μπλοκ έχουν ξεκινήσει την πορεία προς το Σύνταγμα. Το ΠΑΜΕ έχει ήδη φτάσει στην Πλ. Συντάγματος, τα μπλοκ της ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ στη Σταδίου, μέσω Γ’ Σεπτεμβρίου και τα πρωτοβάθμια και αναρχικά μπλοκ κινούνται επί της Πατησίων και στην Πλ. Ομονοίας.

13:00: Το ΠΑΜΕ αποχωρεί ήδη προς Στύλους Ολυμπίου Διός. Η αστυνομία απέκλεισε την Β. Γεωργίου στο Σύνταγμα μόλις αποχώρησαν τα μπλοκ του ΠΑΜΕ. Οι εργαζόμενοι της ΠΟΕ-ΟΤΑ διαμαρτύρονται για την ενέργεια αυτή.

13:30: Μπλοκ πρωτοβάθμιων και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο Σύνταγμα. Τα μπλοκ του Α/Α χώρου, με παλμό, στην Σταδίου.

14:10: Τα Α/Α μπλοκ στο Σύνταγμα.

14:30: Σύγκρουση με μολότωφ και κρότου λάμψης στη Βουκουρεστίου. Ύστερα από λίγο, η αστυνομία έριξε κρότου-λάμψης και χημικά εναντίον κόσμου στα Προπύλαια.

14:39: Μικροεντάσεις γύρω από τα Προπύλαια. Εθνικιστής εντοπίστηκε από ομάδα διαδηλωτών στη Μπενάκη και Φειδίου, όπου χτυπήθηκε και έμεινε αιμόφυρτος στο οδόστρωμα.

  

14:43: Οδοφράγματα και πετροπόλεμος στη Θεμιστοκλέους, στα Εξάρχεια. Δακρυγόνα στη Ναυαρίνου.

15:00: Μικροσυμπλοκές στα στενά των Εξαρχείων, ενώ διμοιρίες ΜΑΤ έφτασαν ως την πλατεία, όπου και παρέμειναν.

{"video":"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=28fUMqZni80","width":"560","height":"315"}

{"video":"http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XaB5eoyn-gA","width":"560","height":"315"}

 

Στη Θεσσαλονίκη xωριστή πορεία πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και τα πρωτοβάθμια σωματεία. 

Στην Κομοτηνή πραγματοποιήθηκε πορεία περίπου 200 ατόμων με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, κομμάτων της αριστεράς, και ατόμων τους αντιεξουσιαστικού χώρου.  

 

Στη Δράμα με μέτρια συμμετοχή πραγματοποιήθηκε πορεία από την πλατεία Ελευθερίας μέχρι το διοικητήριο με τη συμμετοχή εργατικών σωματείων, φοιτητών και αγροτών που πραγματοποίησαν πορεία με τα τρακτέρ τους στο κέντρο της πόλης.

  

{"video":"http://www.youtube.com/watch?v=UoVp7x1Tp3Y","width":"560","height":"315"}

Στη Λάρισα δεν πραγματοποιήθηκε πορεία μέσα στην πόλη, καθώς αποφασίστηκε η διαδήλωση να γίνει στον κόμβο της Νίκαιας στην εθνική οδό, σε συμπαράσταση στο μπλόκο των αγροτών. Κόσμος μετέβη στην αγροτική κινητοποίηση και από την Καρδίτσα, μετά το τέλος της απεργιακής πορείας στην πόλη.

Στο Βόλο περίπου 2.500 άτομα συμμετείχαν στην απεργιακή πορεία των συνδικάτων

Στη Μυτιλήνη συμμετείχαν περίπου 400 άτομα στην πορεία των Πρωτοβάθμειων σωματείων.

Στο Ηράκλειο Κρήτης έγιναν 4 προσαγωγές όταν διαδηλωτές προσπάθησαν να μπουν στην Περιφέρεια Κρήτης. Προκλήθηκαν φθορές σε ένα ενεχυροδανειστήριο ενώ στην οδό Γερωνυμάκη διαδηλωτές αναποδογύρισαν και προξένησαν φθορές σε ένα περιπολικό.

 

{"video":"http://vimeo.com/60081246","width":"560","height":"315"}

 

 

Συνεισφορά: GiaNt

Συγκέντρωση/Διασταύρωση πληροφοριών: Newsroom OmniaTV

undefined

Στηρίξτε το omniatv:

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο