10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

IDF: Μαστουρωμένοι, γυμνοί, οπλισμένοι και επικίνδυνοι

Το Αληθινό πρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων του Ισραήλ


Ενώ οι αντιδράσεις για την φωτογραφία του Mor Ostrovski έχουν πάρει διεθνείς διαστάσεις, οι εκπρόσωποι της IDF λένε ότι δεν εκπροσωπεί το πραγματικό πνεύμα και ιδανικά τους.

Και είναι κατανοητό ότι κάπως έτσι θα το χειριζόταν όταν πλασάρονται ως “ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου”.

Αυτοί που παρακολουθούν τα γεγονότα όμως ξέρουν ότι αυτό δεν είναι ένα μεμονωμένο περιστατικό, αλλά η επίσημη γραμμή του Ισραήλ, και η εκτίμηση που έχει προς τις ζωές αθώων παιδιών Παλαιστινίων ή και ολόκληρης της Παλαιστινιακής κοινότητας. Πάνω από 100 υποθέσεις άσκοπων επιθέσεων Ισραηλινών στρατιωτικών κατά αμάχων Παλαιστινίων έχουν κλείσει με αθωώσεις. Αυτό δείχνει ότι το παραπάνω περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο.

Από την Φλόριντα στον Ισραηλινό στρατό

 


Ακόμη μια περίπτωση είναι ο Osher Maman, ακόμη ένας 20χρονος κατεταγμένος στον στρατό, και συγκεκριμένα στην επίλεκτη Ταξιαρχία Golani, στα κατεχόμενα Υψίπεδα του Γκολάν, στην Συρία.

Στον λογαριασμό του στο Instagram έχει ανεβάσει πάνω από 500 φωτογραφίες, ανάμεσα τους κάποιες οι οποίες δείχνουν κατάχρηση οπλισμού και παραβίαση στρατιωτικών νόμων. Από τον Απρίλιο του 2012 μέχρι σήμερα, έχει ανεβάσει αρκετές που εκτός των άλλων, δηλώνουν ρατσισμό και στήριξη σε γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων και Αράβων γενικότερα.

 

Link

Ο Maman, που μεγάλωσε στην Φλόριντα, έγινε γνωστός αρχικά το 2006, όταν πήγε στο σχολείο έχοντας στην κατοχή του αεροβόλο όπλο, που του είχαν δώσει οι γονείς του, και απείλησε 2 συμμαθήτριες του. Επίσης έχει και ποινικό μητρώο για καταπάτηση σχολικής έκτασης τον Φεβρουάριο και τον Μάιο του 2011

Στο προφίλ του στο Facebook, που περιέχει επίσης πολλές παρόμοιες φωτογραφίες λέει ότι είναι απόφοιτος του Barron Collier High School στην Naples της Florida, και χρησιμοποιεί το παρατσούκλι “Eazybaby”, ίδιο με το όνομα του στο Instagram, eazybaby310.

 


Στην βιογραφία του αναφέρει: “Από το Ισραήλ στο Miami, και από εκεί στην IDF, eazybaby310, ένας ενεργός εκτελεστής” και ταυτοποιεί τον εαυτό του ως μέλος της Barak, της 12ης Ταξιαρχίας Golan. Αυτό ισχυροποιείται από τις δεκάδες φωτογραφίες με όπλα, στολές και άλλα στρατιωτικά σύνεργα, που αποδεικνύουν την ταυτότητα της Ταξιαρχίας.

Στις 13 Αυγούστου 2011, γράφει στο Facebook του: “Φεύγω για τον Ισραηλινό στρατό. Γαμώ την αστυνομία, το Λύκειο Barron Collier και το προσωπικό του, τους δικαστές, τις αδερφές που με μισούν και γράφουν στο Facebook μου και μου τηλεφωνούν να μου πουν μαλακίες, γαμώ τις πουτάνες που με απάτησαν, γαμώ και τον ιο που πρόσβαλλε τον υπολογιστή μου, και όποιος τον δημιούργησε, γαμώ κι εσένα, κι εσένα, ποιος είναι ο επόμενος;”

Ένα χρόνο αργότερα γιορτάζοντας την πρώτη του χρονιά του στον Ισραηλινό στρατό γράφει: “Πριν ένα χρόνο μπήκα στον στρατό. Δεν θα επινοήσω κάποια θαραλλέα ηλίθια ιστορία για να σας συγκινήσω. Το έκανα για να σπάσω τα μούτρα τρομοκρατών και όλων των υπόλοιπων. Καλή χρονιά”

Μια φωτογραφία που ανάρτησε, δείχνει ότι στρατολογήθηκε κατευθείαν από τις ΗΠΑ, μέσω του προγράμματος “Garin Tzabar” ένα πρόγραμμα που στρατολογεί Εβραίους και Ισραηλινούς της διασποράς. ο Maman επίσης ταυτοποιτείται σαν μέλος του Garin Tzabar, από το προφίλ του στο Google+.

Ένα σχόλιο της μητέρας του σε site αφιερωμένο στο πρόγραμμα, επίσης αποδεικνύει ότι είναι επιτυχών του προγράμματος.

Σημειωτέον ότι απαιτείται αποδεικτικό πρώιμου έντιμου βίου, δηλαδή καθαρό ποινικό μητρώο κάτι που δεν έχει ο Maman.

 


Κατάχρηση οπλισμού


Όταν είχε συλληφθεί ο Maman για την κατοχή και την χρήση του αεροβόλου στο σχολείο, όπου χαρακτηριστικά είχε χαρακτηριστεί ως όπλο και όχι ως παιχνίδι, ο πατέρας του Maman είπε στα ΜΜΕ ότι η κοινωνία στο Ισραήλ είναι πιο χαλαρή όσον αφορά την άποψη της για τα “παιχνίδια” όπλα.

 


Και από όσο φαίνεται, αυτή η άποψη επεκτείνεται και για πραγματικά όπλα, όλμους, χειροβομβίδες και πάσης φύσεως όπλων, τα οποία έχει θεαθεί ο Maman να κρατάει, μερικές φορές γυμνός, να τα χρησιμοποιεί σαν παιχνίδια, και να ανεβάζει φωτογραφίες τους στο Internet.

Αυτές οι εικόνες, αποδεικνύουν ότι ο Ισραηλινός στρατός ασκεί λίγο έλεγχο και λίγη πειθαρχεία σε ότι έχει να κάνει με οπλισμό.

 


 

Παράβαση στρατιωτικών κανονισμών


Φωτογραφίες αναρτημένες στον λογαριασμό Instagram του Maman τον δείχνουν να καπνίζει μαριχουάνα φορώντας στολή και εν ώρα υπηρεσίας, σε κατάφορη παράβαση του στρατιωτικού κανονισμού 33.011 του Ισραηλινού στρατού “Χρήση ναρκωτικών – αναφορά, κράτηση και έναρξη στρατονομικής έρευνας ΕΔΕ”

Ο παραπάνω στρατιωτικός κανονισμός αναφέρει ότι η χρήση ναρκωτικών, συμπεριλαμβανομένου και του χασίς “αποτελεί παράβαση και βλάπτει το στράτευμα, άρα δεν αφήνεται στην κρίση του διοικήτη”. Συμπληρώνει ότι “Όλοι οι στρατιώτες της IDF απαγορεύεται να κατέχουν, χρησιμοποιούν ή να διακινούν ναρκωτικές ουσίες.”


Άραγε αυτό είναι το πρόσωπο του Ισραηλινού στρατού; ενός στρατού που στρατολογεί άτομα με βεβαρημένο ιστορικό, και είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να δημοσιεύουν φωτογραφίες τους καταπατώντας στρατιωτικούς και ποινικούς κανονισμούς;
Είναι ο Maman άνθρωπος ικανός να χειριστεί όπλα; Ή όντως ο “πιο ηθικός στρατός του κόσμου” δεν ενδιαφέρεται για μέλη του που παραβαίνουν νόμους, όπως ο Maman;

Το γενοκτονικό μίσος του για του Άραβες και η δίψα του για βία

Ο Osher Maman ελεύθερα εκφράζει την βαθιά, γενοκτονική του απέχθεια για τους Παλαιστινίους και την επιθυμία του να τους σκοτώσει και να τους καταπιέσει. Για παράδειγμα, παραθέτουμε την απάντηση του σε σχόλιο κάποιου σε φωτογραφία του: “Γελάω. Δεν δίνω σημασία στα σχόλια σου, είσαι ένα Αραβικό σκατό, βρωμάς. Δεν πρόκειται να κερδίσετε ποτέ το Ισραήλ (τους εκλεκτούς) επειδή είστε ένα μάτσο σκλάβοι, ακόμη κι εγώ μπορεί να είμαι αφέντης κάποιου Άραβα που είναι συγγενής σου. Θα είστε παγιδευμένοι στην Γάζα και σε όποιο μικρό σκατοχωριό έχετε εσείς οι Παλαιστίνιοι μέσα στο Ισραήλ. Και θα συνεχίσετε να μπαίνετε στις φυλακές μας και θα συνεχίσουμε να μπαίνουμε στα σπίτια σας. Βασικά η ζωή σου θα είναι σκατά μέχρι να πεθάνεις, οπότε συνέχισε να σχολιάζεις τις φωτογραφίες μου, θα κάνει τον θάνατο σου λιγάκι καλύτερο”


Ανάμεσα στις πολλές φωτογραφίες που αναρτεί με αυτόν και τους φίλους του να κρατάνε όπλα, δεν λείπουν και οι εικόνες και τα συνθήματα που προωθούν την βία, ειδικά κατά των Παλαιστινίων φυσικά.

 


Στην φωτογραφία, έχει γράψει πάνω από την Γάζα “σύντομα ένα μεγάλο λούνα παρκ”

Ο Osher Maman δεν είναι διεφθαρμένο μέλος. Μαζί με τον Mor Ostrovski, είναι σύμβολα του κατοχικού στρατού κάτω από την καταχρηστική και δικτατορική ισχύ, οι Παλαιστίνιοι ζουν εδώ και δεκαετίες.

Είναι οι ίδιοι στρατιώτες που βγαίνουν στα Ισραηλινά μέσα και λένε ότι δεν είναι αρκετά βίαιοι γιατί τους βλέπουν κάμερες.


Είναι οι ίδιοι στρατιώτες που είναι υπεύθυνοι, αλλά δεν έχουν τιμωρηθεί, για τις δολοφονίες παιδιών όπως των Samir Awad, Salih al-Amarin και Muhammad al-Salaymeh και νεαρών ανδρών όπως των Mustafa Tamimi και Rushdi Tamimi και κοριτσιών όπως της Lubna Hanash, ανάμεσα σε χιλιάδες άλλους.

 

Το κείμενο είναι του Ali Abunimah, σε ελεύθερη μετάφραση από τον ιστότοπο του Electronic Intifada.

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Μετάβαση στο περιεχόμενο