Μέλη της Χ.Α. σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. επιτέθηκαν σε αντιφασιστική πορεία στην Πάρο

Αναδημοσίευση από naxos-news.gr

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Παροικία της Πάρου μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση φορέων, συλλόγων και πολιτών του νησιού που διεξήχθη με αφορμή εκδήλωση της Χρυσής Αυγής που γινόταν στο νησί την ίδια ώρα σε ταβέρνα, παρουσία των βουλευτών κ.κ. Λαγού και Παναγιώταρου. Τρεις κλούβες με ειδικές δυνάμεις ήταν στο νησί της Πάρου, εν όψει της αντιφασιστικής συγκέντρωσης ενάντια στο ρατσισμό – το φασισμό – την ξενοφοβία. Μετά την αντιφασιστική συγκέντρωση, περίπου 300 άτομα έκαναν πορεία μέσω των στενών της Παροικιάς. Στο Κ.Υ. της Πάρου ο δήμαρχος για να ενημερωθεί για τους δυο τραυματίες…


Από την αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πάρο

Όταν οι διαδηλωτές πλησίαζαν στην ταβέρνα όπου γινόταν η εκδήλωση των Χρυσαυγιτών, ξεκίνησε επίθεση με δακρυγόνα, ενώ στην επιχείρηση της αστυνομίας, σύμφωνα με μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων, συμμετείχαν και μέλη της Χρυσής Αυγής που είχαν βγει από το χώρο της εκδήλωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Naxos News, στην εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, ήταν περίπου 25 άτομα, εκ των οποίων οι 10 ήταν από την Αθήνα.

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του Naxos News για τη μεταφορά δυο ατόμων, ενός άντρα και μιας γυναίκας, στο Κέντρο Υγείας του νησιού μετά από σοβαρά τραύματα που υπέστησαν από επίθεση με γκλοπ. Μάλιστα, όσον αφορά τα τραύματα που υπέστη ο άντρας, αναφέρεται ότι είναι σοβαρά, αφού έχει σπασμένο πλευρό και του έγινε συρραφή τραύματος στο κεφάλι. Συρραφή τραύματος στο κεφάλι έγινε και στην τραυματισμένη γυναίκα. Και οι δυο έχουν και μώλωπες.

Το Κέντρο Υγείας, επισκέφθηκε για να δει τους τραυματίες ο δήμαρχος Πάρου, Στ. Βλαχογιάννης.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στη συγκέντρωση που προηγήθηκε στην πλατεία “Μαντώ Μαυρογένους, συμμετείχαν τουλάχιστον 400 άτομα, με μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας, ενώ σχετικό ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου, που συνεδρίαζε την ίδια ώρα στο Δημαρχείο, διάβασε στη συγκέντρωση ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Πάρου.

Λουκάς Σταμέλλος
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://libretooth.gr/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460 Mastodon

Σχόλια

0 0 votes
Βαθμολογία άρθρου
Subscribe
Notify of
guest
0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments
Μετάβαση στο περιεχόμενο