10 χρόνια

10 χρόνια: 2011 - 2021

Συζήτηση: Ακροδεξιά και Διαδίκτυο (εισηγητής: @smykos)

Η ψηφιακή διαμεσολάβηση της πολιτικής χρησιμοποιείται από πολιτικούς χώρους και κινήματα για πληροφόρηση, οργάνωση, προπαγάνδα και δράση. Η χρήση αυτή του διαδικτύου όμως δεν είναι εκ φύσεως προοδευτική. Η παρουσίαση θα καταπιαστεί με δύο εκ διαμέτρου αντίθετες περιπτώσεις για να αναδείξει τα χαρακτηριστικά και τις διαφορές τους: την εξάπλωση της ακροδεξιάς μπλογκοσφαίρας στο ελληνικό διαδίκτυο και τη χρήση των κοινωνικών δικτύων για την ανάδειξη του κινήματος ενάντια στα μεταλλεία των Σκουριών.

Την Τετάρτη 6/3, στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Νοσότρος (Θεμιστοκλέους 66, Εξάρχεια) και ώρα 20.00 το Δίκτυο για την Ψηφιακή Απελευθέρωση διοργανώνει εκδήλωση με τίτλο “Ακροδεξιά και Διαδίκτυο : Η Ιντερνετική Διάχυση του Φασιστικού Λόγου και Η Απάντηση των Κινημάτων” και εισηγητή τον Νίκο Σμυρναίο (Καθηγητή Επικοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Τουλούζης).

Δείτε επίσης:

Η ελληνική ακροδεξιά στο διαδίκτυο: μια ανάλυση γράφων και
#Skouries : η κάλυψη στο Twitter ενός κίνηματος από τα κάτω του Νίκου Σμυρναίου

0 0 votes
Article Rating

Σχόλια

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Λουκάς Σταμέλλοςhttps://social.omniatv.com/@lstamellos
Diurnalismus delendus est. Δεν υπάρχει νόημα έξω από το μυαλό που το κατασκευάζει. Οι άνθρωποι πιστεύουν σε ό,τι έχουν ανάγκη. PGP: 62AE 0240 04EC FC5E 36E9 9B4D 9506 379C FAE8 E460
Μετάβαση στο περιεχόμενο